4,2 miljoner insamlade till Pakistan

Översvämningen i Pakistan i slutet av juli var den värsta i landet på 80 år och har drabbat miljontals invånare. Behovet av hjälp är fortfarande enormt och runtom i landet engagerar sig församlingar, second hand-butiker och privatpersoner.
Ä Vi är nu uppe i 4,2 miljoner insamlade kronor till Pakistan, berättar Rebecka Björndahl, insamlingskoordinator på PMU.

PMU har genomfört en humanitär insats i samarbete med Full Gospel Assemblies of Pakistan, FGA , där 575 drabbade familjer i det värst drabbade Kashmore, norra Sindh, biståtts.
Ä Vår samarbetspartner jobbar nu intensivt med planering av en fortsatt humanitär insats med inriktning på rehabilitering, säger Lennart Nolvall, humanitär koordinator på PMU.

I går, söndag, reste PMU:s medarbetare Bengt Brolin till Pakistan för att bistå i detta arbete. Senast var han i Pakistan i september för en uppföljning av arbetet och han uppger att situationen fortfarande är mycket svårt för de drabbade invånarna. Det mesta av vattnet har runnit undan men ännu bor många i tältläger, efter att deras bostäder raserats totalt.
Ä Det är mycket viktigt att bönderna får utsäde nu så att de hinner komma igång till nästa odlingssäsong, säger Brolin. Vintern kommer också med kyla och behovet av varma kläder och av mat är stort.

Så här kan du hjälpa Pakistan:

Ge din gåva direkt via hemsidan. Klicka här!

Besök vår kampanjsida. Klicka här!