60 mil på tandem gav 40 000 till Nepal

Insikten om de enorma behoven i Nepal, fick Anton Widlund, student vid KTH i Stockholm och Pascal Hansson 24, som läser vid Umeå universitet, att trampa tandemcykel från Uddevalla till Stockholm. De ville förlänga livslängden på en fråga som redan började försvinna i media och blev uppmärksammade genom artiklar i både Expressen, Bohusläningen och Dagen, samt ett inslag i P4 Väst.

En egen insamling startades av dem via PMU:s hemsida.

– Vårt mål var att få in 15 000 kronor som den PMU-anslutna second hand-butiken i Uddevalla lovade att dubblera. Att det sedan blev hela 40 000 känns jätteroligt, säger Anton.

Han berättar att de höll tidsplanen på 9 dagar och var sams hela vägen.

– Vi trampade båda lika hårt även om jag fick kämpa mer eftersom jag tränat mindre, säger Anton, som avslöjar att den första kvarten varje morgon var jobbigast.

De hade också tur med vädret, och lyckades pricka in alla soliga dagar längs vägen.

– Vi hade inte ett moln på hela resan, det är nästan bisarrt, säger Anton.

Båda känner sig så här efteråt väldigt nöjda med sin insats.

– Det var definitivt värt varenda mil, säger Pascal. Det är härligt att människor är så generösa. När man gör en grej av det hela och själv är beredd att kämpa, så blir andra mer villiga att ge.

Antons önskan att hjälpa andra ökade efter att han med egna ögon sett nöden i Kenya som PMU-praktikant och han tar gärna fler initiativ.

– Det har varit väldigt roligt och jag gör gärna någon ny galen grej. Fast jag satsar nog på något annat än tandem nästa gång.

Fakta:

Distans: 630,18 km
Cykeltid: 33 h, 51 min
Snitthastighet: 18,62 km/h
Antal glassar: Många
Antal minnen för livet: 9000,

För att ge en gåva till Nepal gå in här