Adventsutmaningen – vinnande församling fick uppskattat besök


I söndags besökte delar av PMU:s kommunikations- och insamlingsteam Skärgårdskyrkan på Värmdö utanför Stockholm där de sjöng och berättade om arbetet ute i världen. Anledningen var att församlingen hade vunnit Adventsutmaningen som PMU utlyste i december 2017 i samband med kampanjen ”Barnens rätt – vårt ansvar”, där vinsten var ett event från PMU.
– Det var jättebra, det var både informativt och väldigt trevligt, säger Anethe Carlsson, pastor i Skärgårdskyrkan om besöket.

55 församlingar, företag och privatpersoner deltog i Adventsutmaningen i vintras genom en 31 dagars insamling för att stötta barn i Bangladesh. Utmaningen sträckte sig från 1 december till nyårsafton, och vinnaren fick ett event med PMU.

Skärgårdskyrkan vann Adventsutmaningen 2017 och i söndags fick de besök av PMU:s medarbetare som höll i programmet under i hela gudstjänsten – från sång till berättelser om arbetet ute i världen. Gudstjänsten avslutades med att PMU bjöd på fika i form av ost, kex och frukt.
– Det var mycket folk och alla var uppmuntrade när vi gick därifrån. PMU berättade om Nobels fredspris och Denis Mukweges arbete. Vi kände oss stolta, att pingstförsamlingarna varit inblandade redan innan han blev berömd genom sitt arbete på Panzisjukhuset. Det känns som vi har fått nobelpris, säger Anethe Carlsson, pastor i Skärgårdskyrkan.

I Adventsutmaning 2018 kommer fokus ligga på att utmana församlingar och privatpersoner att samla in medel till DR Kongo genom kampanjen ”Besvara hatet med kärlek”. Genom att vara med bidrar man i kampen för förändring i DR Kongo och bland annat till att fler barn och kvinnor som utsatts för sexuellt våld kan få vård på Panzisjukhuset.

Utmaningen börjar den första adventshelgen, men redan från 1 november går det bra att ansluta sig till tävlingen som avslutas på nyårsafton. Vinnande församling tas med ut i världen genom ett innehållsrikt event som PMU anordnar, likt det Skärgårdskyrkan var med om i söndags. Anethe Carlsson vill uppmuntra fler församlingar att anta utmaningen i år.
– Jag tycker inte vi har något val. PMU är vårt och det är väldigt tydligt att Bibeln säger att man ska ta sig an änkan, den fattige och faderlöse. Jesus levde efter den principen och det har inte ändrats.

Vill du vara med? Läs mer här
 
MATILDA HECTOR