Akuta humanitära behov i Sydsudan

Omkring 200 000 människor är på flykt och omkring tusen personer bedöms ha fått sätta livet till i Sydsudan sedan strider mellan landets regering och rebeller tog fart den 15 december. Läget är mycket allvarligt och om ett fredsavtal inte sluts, finns risk att ett fullskaligt inbördeskrig bryter ut.

Stora delar av civilbefolkningen är på flykt undan striderna och flera barn har fördrivits från sina föräldrar. Många har evakuerats till olika FN-läger. De humanitära behoven är akuta, i ett land som redan plågas av svår livsmedelsbrist.
– Grundläggande behov som mat, vatten, tak över huvudet och medicin saknas. De som påverkas värst av krisen är de fördrivna barnen, kvinnorna, de äldre och andra utsatta människor, berättar Isaiah Dau, kyrkoledare för Sudan Pentecostal Church i Sydsudan.

Kyrkorna i landet jobbar mot klockan för att hjälpa de drabbade, men de behöver vårt ekonomiska stöd.
– Kyrkorna i Sydsudan kan vara med och bygga broar mellan de olika stridande parterna. Vi måste göra vad vi kan för att hjälpa de drabbade och undvika att konflikten eskalerar, säger Andreas Henriksson, projekthandläggare för Afrikas horn på PMU.
PMU har tillsammans med Pingst i Jönköping och Smyrna i Göteborg, börjat en insamling som ska nå de allra mest behövande. De insamlade medlen kommer att kanaliseras via Sudan Pentecostal Church som är PMU:s samarbetspartner i landet.

Var med och stöd insatsen!
För att ge en gåva till PMU:s insamling gå in HÄR.
Du kan också ge en gåva till PMU:s 90-konto, postgiro 90 00 50-6
Märk gåvan: Sydsudan
Eller sms:a SYDSUDAN till 72980 för att skänka 100 kronor eller sms:a SYDSUDAN200 för att skänka 200 kronor.

Tack för din gåva, den behövs!