Ännu finns chans att söka praktikantplats

PMU erbjuder ungdomar mellan 20 Ä 30 år som är intresserade av globala frågor, att tillsammans med sin pingstförsamling ansöka om praktik utomlands under 5 Ä 8 månader.

I höstas sändes 12 praktikanter ut för att se och lära av det arbete som PMU:s samarbetspartner gör. En av dem är Matilda Häggblom, som skrev om sina intryck i Sri Lanka där hon deltog i Fridsros arbete för barn, på PMU:s blogg.

– Jag har under resans gång fått så otroligt många upplevelser som jag kommer bära med mig vidare och minnas med glädje, säger hon. Ibland har livet som praktikant i ett land med en annan kultur varit oerhört tålamodsprövande och jag kommer absolut att ha med mig ett stärkt tålamod och bättre förståelse för andra människor. Engagemanget för globalt utvecklingssamarbete har också stärkts och min önskan är att engagera mig i och även jobba med dessa frågor i framtiden.

Matilda tvekar inte inför att uppmana andra ungdomar att söka till praktikantprogrammet:

– Det är ett beslut som du definitivit inte kommer att ångra. Trots att praktik i ett annat land innebär både med- och motgångar ger det i slutändan tillbaka så otroligt mycket. Jag är själv väldigt tacksam att jag tog chansen när den gavs mig.

Läs mer om Praktikantprogrammet och hur du söker under fliken “om PMU” på www.pmu.se