Du är hoppet för världens barn

PMU är en av 14 organisationer som är en del av kampanjen Världens barn och Radiohjälpen. Ett av de projekt som får stöd genom den kampanjen ligger mellan Himalayas bergstoppar i de mest avlägsna områdena i nordvästra Nepal. Här får barn, som ofta drabbas av sjukdomar, bland annat hälsoundersökningar i skolan.

Du behövs för att ge barnen vad de har rätt till!

 
Den 4 oktober är det dags för den årliga Världens Barn-galan på SVT. PMU har rest till Nepals fattigaste distrikt för och filmat ett inslag som kommer att visas.

Inför galan i oktober, reste PMU:s kommunikationsteam till Nepal för att filma livet i byn Mangri i Mugudistriktet. PMU, Radiohjälpen och Smyrnakyrkan i Göteborg har stött ett projekt i distriktet i flera år, som drivs av partnern UMN, United Mission to Nepal. Projektet syftar till att förbättra barns utbildning och hälsa i 16 byar i en av de fattigaste och mest svårtillgängliga regionerna i Nepal.

Teamet som reste hade med sig systrarna Elina och Elicia Samuelsson 13 och 10 år gamla från Öckerö. Syskonparet har samlat in 100 000 kronor till Världens Barn och fick med egna ögon se vad pengarna går till. Resan som tog flera dagar kommer att skildras under galan i oktober.

PMU:s team som var med på resan för att filma inslaget till SVT, intervjuas under de närmsta veckorna om sina erfarenheter av flera P4 kanaler, bland annat P4 Sjuhärad, P4 Stockholm och P4 Uppland. Representanter från PMU kommer också att vara på plats i studion i TV-huset som publik där artister och profiler framträder.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer, däribland PMU. PMU:s direktor Niclas Lindgren är ordförande i Världens Barns styrelse.
– Trots att mycket går åt rätt håll i världen känns årets kampanj nog viktigare än någonsin. Omkring 71 miljoner människor är på flykt idag. Det är dubbelt så många som för 20 år sedan. Varannan flykting är ett barn. Hundratals miljoner barn i världen får inte chansen att gå i skolan, trots att det är en mänsklig rättighet, säger Niclas Lindgren och tillägger:
– Vi lever i en tid när vi verkligen behöver stärka kunskapen om, och det folkliga engagemanget för global rättvisa, och motverka de krafter som vill stänga in sig och värna om sig själva när världens utmaningar är globala.

MATILDA NYAMAI

VAR MED I KAMPEN FÖR BARNS RÄTTIGHETER

Ge en gåva

Engångsgåva
Bli månadsgivare
Ge som företag