Barn i Storuman fick flygresa till Filippinerna

Lena Gustafson berättar om en annorlunda familjegudstjänst i Storuman:

“Barnen fick en flygbiljett när de kom till kyrkan och när det blev dags för en andakt så bjöds alla barn fram till estraden för att åka med på FilipAir till Manila. En flygvärdinna fanns på plats samt markpersonal som hjälpte dem att checka in samt ta sig genom säkerhetskontrollen. På planet fick de lite information om resmålet samt lite resgodis förstås. Väl framme så fick de träffa Lilly och Ofelia, via PMU InterLifes nya skolfilm och sedan såg vi inslaget om rent vatten.

När det var klart så reste vi hem igen. På planet funderade vi tillsammans om vi inte kunde hjälpa de här barnen på något sätt. De kom med olika förslag och vi bestämde oss för att samla in lite pengar just i dag. Det blev drygt 2 000 kronor.

Barnen i söndagsskolan håller på att samla in pengar till grisar för flyktingfamiljer i Burundi och vi har nu 886:50 så jag skulle tro att det blir tre grisar innan jul. Efter jul samlar vi nog in till “Barnens rätt” och så får ni använda det där det bäst behövs. Men det betyder mycket att barnen vet vad det ska användas till.”