• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Bistånd

Biståndsmatte för pingstvänner

Efter att regeringen kraftigt har minskat det internationella biståndet tvingas vi, precis som andra biståndsorganisationer, att se över det arbete vi stöttar i världen utifrån de nya ekonomiska förutsättningarna. För PMU:s del handlar det om en minskning på totalt 11 900 000 kronor under 2023-24.

 

Det blir färre flickor och pojkar som kommer att få gå i skolan, färre brunnar som kommer att kunna borras, färre gravida som kommer att få tillgång till säkra förlossningar – om inte andra goda krafter går samman och ersätter tappet.

 

Avstå en lunch

Skulle vi dela minskningen på 11,9 miljoner kronor på exempelvis Sveriges 86 000 pingstvänner, skulle det inte bli mer än 138 kronor per medlem.
– Det motsvarar en pizza och en läsk, konstaterar Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS i filmen Biståndsmatte för pingstvänner som PMU tagit fram.

 

 

Svindlande 142 miljoner på ett år

– Och skulle vi leka med tanken att varje pingstvän gav 138 kronor i månaden i 12 månader då skulle vi in … 142 416 000 kronor bara på ett år, räknar PMU:s kommunikations- och insamlingschef Johanna Litsgård Lebourne fram.
– Det är en svindlande summa, som skulle göra oss mer oberoende och ge oss möjlighet att göra fler insatser, säger Daniel Alm.
– Med regelbundet stöd kan vi arbeta både långsiktigt med utveckling och vara snabbfotade vid katastrofer, säger Johanna Litsgård Lebourne som uppmanar alla som kan att bli månadsgivare.

Så kan du stötta oss långsiktigt

Se alla projekt