Bitande kyla och snö på ingång i tältlägren

Just nu är det lerigt, vått och fuktigt, men snart kommer den bitande kylan och vintern till Bekaadalen i Libanon. De som drabbas hårdast är de hundratusentals flyktingar som bor i tältlägren i dalen, som gränsar till Syrien. Förra vintern kom upp emot en meter snö och tyngde ner de enkla tältdukarna som ofta bara är uppsatta i enkla träpålar med presenningar.
– Vårt tält föll samman och vi sov under snö och regn. Det var en väldigt tuff vinter, berättar sexbarnspappan Marwan som bor i dalen.  
– Det var så kallt. För att hålla oss varma lindade vi in oss i filtar. Ibland fick vi hjälp av en biståndsorganisation så att vi kunde köpa bränsle och ved till kaminen, berättar 12-åriga Asmaa som bor i ett av lägren.
Många barn saknar skor och varma kläder och tälten är dåligt utrustade med värme. Genom årets Barnens rätt-kampanj gör PMU en insats tillsammans med partnern World Vision, som finns på plats i lägren. Genom insatsen får barn och familjer kläder, eldningsolja och kaminer för att skydda mot vinterns bitande kyla.

Stöd insatsen!
Swisha 9000506 eller PG 90 00 50-6. Märk gåvan “Syriens barn”.
SMS:a SYRIEN100 till 72980 för att ge 100 kr.

Läs mer om årets Barnens rätt-kampanj här.