Boksläpp och mingel när PMU firar 50 år

För 50 år sedan, i april 1965, bildades PMU av Jenny och
Petrus Hammarberg. Det första kontoret var en gammal bagerilokal i Stockholm. Syftet var att förmedla statligt bistånd genom pingstförsamlingarnas missionsarbete.

– Genom våra lokala nätverk har vi nått fram dit andra inte kunnat nå och stannat kvar där andra har gått vidare, och en viktig insikt av vårt arbete är att långsiktighet ger resultat, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU.

För att fira jubileet släpper PMU i samarbete med Libris förlag boken En framtid och ett hopp Ä 50 år med PMU, en “coffee table book” med drygt hundra bilder från PMU:s arbete världen över. I boken skildras de långsiktiga projekt som har format PMU:s profil. Professor Jan-Åke Alvarsson berättar om arbetet med att skapa ett skriftspråk för ,Weenhayek-folket i Bolivia, ordföranden i Fridsro Jake Perrera berättar om arbetet på Sri Lanka som har lett till att funktionshindrade får sina rättigheter respekterade, och Jane Lanoi Parmuat beskriver sitt arbete för att motverka könsstympning av flickor bland massajerna i Kenya.

Här skildras också de stora humanitära insatserna, exempelvis i Bosnien, som fortfarande är den största enskilda humanitära insats som PMU har gjort, och arbetet i Nordkorea där PMU är en av mycket få utländska organisationer som har fått komma in. Också arbetet i Sverige skildras, från second hand-butiker till politisk påverkan, och det finns en kort sammanfattning av PMU:s 50-åriga
historia.

Boken släpps den 18 februari i samband med PMU:s jubileumsmingel, då organisationer, politiker, medarbetare och församlingar bjuds in för att fira tillsammans med oss.

Under jubileumsåret kommer PMU också att fortsätta firandet genom att i april arrangera tre stora konserter med insamling för arbetet på Panzisjukhuset, DR Kongo. Den första hålls i Göteborg den 10 april, den andra i Stockholm den 11 april och den tredje i Örnsköldsvik den 12 april. Det blir också firanden på de stora pingstkonferenserna Nyhemsveckan och Lapplandsveckan.

Jubileumsmingel med bokrelease

Tid: Onsdagen den 18 februari kl 16.00-18.00

Plats: PMU:s huvudkontor, Gustavslundsvägen 18,
Alviks Torg, Bromma

Anmälan till carolina.klintefelt@pmu.se senast måndag 16/2

För mer information: Noomi Lind, 070-790 51 59, noomi.lind@pmu.se