Den välkända kampanjen Världens Barn som PMU är en del av, har blivit en riktig folkrörelse som även fått genomslag i kyrkorna. Och det krävs inte så mycket för den som vill göra en insats.
– Gå ut och skramla bössa i samhället. Låt en dagskassa från er second hand-butik gå till Världens Barn. Anordna en konsert och ta upp en kollekt, tipsar PMU:s kommunikations- och insamlingschef Elisabeth Hammarberg.

I Pingstkyrkan i Eskilstuna har man engagerat sig i Världens Barn under många år och när Pontus Perstrand började arbeta där som ungdomspastor kände han att han ville utmana ungdomarna att ta del i kampanjen. Efter en predikan om att leva osjälviskt och att ge till andra, ställde han frågan om det fanns några av ungdomarna som ville hänga på och hjälpa till praktiskt med insamlingen.
– Jag blev positivt överraskad över gensvaret. Det brukar alltid vara svårt när man hittar på saker att få folk att hänga på, men den här gången var det flera som kom fram direkt och sa att det här vill jag göra, berättar Pontus.
Under en dag delade man upp sig i mindre grupper och stod utanför Tuna Park köpcentrum med insamlingsbössor. Ett 30-tal tonåringar lyckades under dagen samla in drygt 8 000 kronor.

För de som är intresserade av att bidra, är det lördagarna 1 och 8 oktober som är de stora insamlingsdagarna ute i landet. Den 7 oktober sänds den stora insamlingsgalan i SVT1 där PMU finns representerade i publiken.

Fakta: Världens Barn
Radiohjälpen, 21 humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio samt ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner samarbetar i den nationella kampanjen Världens Barn som under 2015 genererade 75 miljoner kronor.

PMU förfogar över fem procent av kampanjens insamlade medel och pengarna kommer att gå till ett nutritionsprojekt i DR Kongo där barn under fem år och ammande kvinnor ges extra näring.

Pingst Ung deltar i Världens Barn för andra året och gör en speciell manifestation under perioden 23 september till 8 oktober.

Läs mer här.