Dags för kampanjen #DUGÖRDETMÖJLIGT

I sommar finns PMU på plats under Nyhems- och Lapplandsveckan för att berätta om hur familjer i Burkina Faso, Västafrika, ska bli självförsörjande genom kampanjen #DUGÖRDETMÖJLIGT.

– Framför allt vill vi visa på den roll som individen i Sverige har i att hjälpa sina medmänniskor att förverkliga sina drömmar. Privatpersoner står för den största andelen av våra insamlade medel och är mycket viktiga i vårt arbete, säger Jonathan Ulenius, insamlingskoordinator på PMU.

Genom annorlunda och roliga grepp som en Bucket list att bocka av för en att ta konferensupplevelsen till nästa nivå, och en Konferensmingelmanual, vill PMU locka besökare till sin monter och väcka engagemang i sommarkampanjen.

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder. Värst är situationen i de torra områdena i norr, där två tredjedelar av familjerna lever i fattigdom. Endast 29 procent av den vuxna befolkningen kan läsa och skriva. Arbetet för självförsörjning drivs tillsammans med partnern EADBF (Église des Assemblées de Dieu, Burkina Faso) och Södertälje pingstförsamling.

– För ett par år sedan var vi ibland tvungna att låna pengar för att kunna skaffa mat till våra barn. I dag har vi ett matförråd som räcker i åtminstone två år, berättar Bologo Salem Philipe.

Både Philipe och hans fru Catherine har gått alfabetiseringskurser, där de också lärt sig mer om jordbruk och djuruppfödning. På deras lilla lantgård finns höns och grisar och familjen odlar bananer, tomater och majs. Ett mikrolån på 2500 kronor och en generator att bevattna odlingarna med, har förändrat deras liv totalt.

Genom att bli månadsgivare hjälper man familjer i Burkina Faso på längre sikt. Det går också att ge bort ett starta eget-bidrag, som representerar ett mikrolån.

Läs mer om hur du kan ge ditt stöd på kampanjsidan