De promenerar för kvinnor med sämre förutsättningar

Alltifrån privatpersoner till företag kontaktar PMU och vill vara med och samla in pengar till arbetet ute i världen. Träningsföretaget X-shape Fitness anordnar nu en promenadtävling där anmälningsavgiften går till PMU:s arbete för kvinnor.

Under fyra veckor i aprilmånad tävlar X-shape Fitness kunder genom att promenera fem kilometer, tre gånger i veckan. En kilometer får inte ta mer än nio till tolv minuter. Anmälningsavgiften på 100 kronor för att vara med i tävlingen går direkt till PMU:s arbete för utsatta kvinnor i DR Kongo.
– Friskvård och träning är det vi arbetar med i företaget. Att få människor att göra något för andra, samtidigt som de gör något för sig själva, är ett perfekt sätt att bidra till PMU:s viktiga arbete för kvinnors liv och hälsa, säger Annika Holtet som är en av de som driver X-shape Fitness.
Det är inte första gången X-shape Fitness samlar in pengar till PMU:s arbete. För några år sedan samlade de in till kvinnliga fredskämpar i Turkana i Kenya.
Varför har ni valt att ge till just kvinnoprojekt?
– Vårt företag är skapat av kvinnor och drivs av kvinnor, så det är naturligt att även stötta andra kvinnor, säger Annika.

(Foto: Erika Stenlund)

MATILDA NYAMAI