Dynamic Vocal turnerar för barnens rätt

För andra året i rad håller a capellagruppen Dynamic Vocal julkonserter tillsammans med PMU. Årets turné omfattar hela 14 svenska orter, från Piteå i norr till Hässleholm i söder.

Genom temat Ljus i vart hus lyfts rättvisa ur ett globalt perspektiv. Pengar samlas in till Barnens rätt-kampanjen.

– Det budskap som PMU står för ligger helt i linje med vad vi vill förmedla och det känns väldigt roligt att få samarbeta igen, säger Natalie Lund. Att lyfta barns situation och rättigheter känns särskilt viktigt vid jul. Vi vill tända ett hopp, inte bara i Sverige utan även i världen.

Som ett led i rättvisetemat har de fem medlemmarna också valt scenkläder från second hand-butiker som PMU har avtal med.

– Det tillför en ytterligare dimension och gör att vi knyter ihop påsen i vårt samarbete, säger Natalie Lund.

I september firade a capellagruppen tioårsjubileum och bytte då namn från Dynamic till Dynamic Vocal. Numera ägnar medlemmarna större delen av sin tid åt att sjunga.

– Vi började i liten skala och vår passion har sedan växt till ett arbete, berättar Natalie. Vi vill fortsätta att inspirera andra och utforska musikens område.

Under konserterna kommer publiken att få höra både traditionella julsånger och nyskrivna låtar. Förutom de egna rösterna finns inslag av fiol och klarinett.

– Konserterna är en satsning som riktar sig utåt på alla sätt och vi hoppas att många människor som vanligtvis inte går i kyrkan ska komma, säger Natalie Lund.

För turnéplan och information om biljetter, läs här