Dynamic Vocal turnerar för Kongos barn

Bor du i, eller i närheten av, någon av orterna nedan? Då har du möjlighet att lyssna till Dynamic Vocal, som än en gång ska ut på julturné. Med över 10 år på nacken hör de till Sveriges främsta a capella-grupper, och i år bidrar de genom sina konserter till att hjälpa barn som utsatts för sexuellt våld i konfliktens DR Kongo.

– Vi levererar en annorlunda julkonsert som är kul och lättsam men är ändå tydlig med julens budskap”, säger Nathalie Lund från Dynamic Vocal och fortsätter:

– Sedan vi startade 2002 har vi gjort någon form av julframträdande varje år. Vi är ju en a capella-grupp och det finns mycket julmusik som lämpar sig för just a capella-sång. Sedan har det blivit någon form av tradition att vi reser för PMU:s räkning i juletid och det gäller även i år.

Årets julrepertoar kännetecknas av mycket egen musik.

– Vi kommer att ha fler egna sånger än tidigare men de traditionella julsångerna finns självklart med ändå, säger Nathalie och tvekar inte en sekund på vilken som är hennes personliga julfavorit:

– Stilla Natt. Den finns med på vår repertoar och har dessutom det budskap vi vill få med, att Gud sände sin son till jorden för att bli människa.

Hela turnén är ett samarbete med PMU och därför kommer man, i samband med årets julkonserter, även informera om PMU:s arbete vid Panzisjukhuset i Kongo där personalen varje vecka tar emot kvinnor och barn som blivit utsatta för det grymma och urskiljningslösa sexuella våldet.

– Det är ett svårt ämne att tala om men samtidigt är det så oerhört viktigt. Kan vi med våra konserter göra någonting för att sätta fokus på den här frågan så är det jättebra”, säger Nathalie som är glad för den extra dimension som detta ger till konsertupplevelsen.

– Konserten blir inte bara mys, även ett angeläget ämne adresseras”.

Bildtext: Dynamic Vocal turnerar i samarbete med PMU under kampanjen Barnens rätt Ä vårt ansvar.

Här uppträder Dynamic Vocal:

Härnösand 28 nov
Falun 29 nov:
Ärla 30 nov:
Sala 5 dec
Tumba 6 dec
Borås 12 dec
Bankeryd 13 dec
Skarpnäck 14 dec
Alingsås 18 dec
Tranås 19 dec
Hönö 20 dec
Västerås 21 dec

Boka din biljett direkt på Ticnet.se