Enormt gensvar för sticktävlingen!

I juni startade Dagen, PMU och förlaget Libris en stickkampanj som gick ut på att sticka mössor och filtar till barnen på Panzisjukhuset i DR Kongo. En kampanj som genast skapade engagemang. Stickerskor över hela Sverige anammade uppropet.

Till samma sjukhus som FN och EU-delegationer vallfärdar för att beundra dess arbete har nu Dagens, Libris och PMU:s vänner skickat sitt bidrag – varma kläder till de nyfödda så att de kan hållas vid liv. 5775 mössor, 580 filtar, en hel del andra plagg och minst lika många böner har sänts till barnen i Kongo. Det är en imponerande insats som gjorts på mindre än tre månader.

Posthögarna till Dagen har vuxit inför slutspurten.
– Jag är imponerad, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU, som ser till att mössorna kommer fram till Panzisjukhuset.

– Jag gissade på minst 1000 mössor, säger Anna Braw på Libris och redaktör för handarbetsböckerna som Dagen publicerat stickbeskrivningar från. Att det kommit så mycket är helt fantastiskt.

Den som vill skicka mer stickat material får skicka det till PMU Vårgårda, som ser till att det hamnar hos Cepac, PMU:s samarbetspartner, i Kongo. Adressen är: Vårgårda Biståndscenter, Skattegårdsgatan 1,447 35 Vårgårda.

Många av bidragen till stickkampanjen “Värma liten” finns att se på: http://kyrkkaffe.libris.se

Läs Dagens artiklar om stickkampanjen: http://www.dagen.se/special/stickning