Din gåva gör att Fatoma kan gå i skolan i stället för att bli bortgift

– Om min pappa ber mig att gifta mig så skulle jag säga nej för jag vill få en chans att gå i skolan och lära mig saker. Jag skulle rymma hemifrån, säger Fatoma. Hon är 15 år och älskar att gå i skolan. Om inte PMU hade varit med och gett stöd till en skola i hennes by hade hon aldrig fått gå i skolan och antagligen varit bortgift idag. En verklighet hon delar med många barn världen över. Fatoma bor i en by i Afarregionen i Etiopien – en av de varmaste platserna på jorden. Landskapet runt hennes by är kargt och torrt och öknen breder ut sig så långt ögat når. Vattenbristen gör att det är få som bor i denna utsatta by. PMU stöttar, genom samarbetspartnern Emwacdo, en lokal skola i byn. Fatoma är en av eleverna och hon tar sina studier på största allvar. De flesta av Fatomas vänner har varit gifta i några år vid det här laget, men trots att Fatoma är lite rädd att det ska hända henne också tror hon att hennes föräldrar har förstått vikten av utbildning och därför vågar hon drömma.
– Jag drömmer om att utbilda mig till läkare. För att kunna bli det måste jag vara uppmärksam och jobba hårt, säger hon.
Med stöd från givare i Sverige kan vi bygge fler skolor, se till att de bemannas av lärare och ge barn som Fatoma en god utbildning.

196 länder har skrivit under barnkonventionen. Vi vill hjälpa världen att hålla vad den lovat världens barn.

Stöd arbetet för barns rättigheter Ge som företag

Ge en gåva

Engångsgåva
Bli månadsgivare
Ge som företag
Skicka din gåva till 9000506,
märk gåvan BARNENSRÄTT.

Plusgiro 900050-6


Märk din gåva “Barnens rätt”
Handla i vår gåvoshop!
Ge bort ett gåvobevis som gör skillnad.