#metoocongo - PMU:s vårkampanj 2018

09.03.2018 Ladda ner
Situationen i Kongo förvärras kraftigt. Våldet eskalerar och det sexuella våldet har i allt för stor utsträckning normaliserats i samhället, vilket drabbar allt fler kvinnor och barn. Orsakerna är många, bland annat det oroliga politiska läget. Dr Denis Mukwege, chefsläkare vid Panzisjukhuset i Kongo, uppmanar oss alla att inte vara likgiltiga för det som händer. ”NU är tid att agera, NU behöver vi din röst”. Så låt oss tillsammans agera och höja våra röster för en förändring i Kongo!

Om jag blir stor...- Barnens rätt vårt ansvar 2017

23.10.2017 Ladda ner
Barnens rätt - vårt ansvar är PMU:s årliga kampanj för barnprojekt som vi stödjer runt om i världen.Bangladesh är ett av de länder som ingår i PMU:s arbete och under hösten 2017 pågår en insamling för barns rätt till undervisning på sitt eget modersmål, näringsrik mat för att motverka undernäring, vaccinationer och påverkan för att upplysa föräldrar och myndigheter om barns rättigheter.Läs mer på www.pmu.se/barnensrätt

Sydsudan

16.10.2017 Ladda ner

PMU:s skolfilm 2016 NEPAL

22.09.2016 Ladda ner

Niclas Lindgren på nutritionscenter

22.09.2017 Ladda ner

PMU:s skolfilm 2017 - En dag med Joshna och Shumi

07.09.2017 Ladda ner
Tänk dig att knappt förstå vad läraren säger i klassrummet, det är verkligheten för Joshna, Shumi och de andra barnen vi har besökt i Bangladesh som tillhör minoritetsgrupperna Mahale och Kol. I den här filmen får du följa dem en vanlig dag.Filmen är en del i PMU:s skolpaket om barns rättigheter och Barnkonventionen. För beställning av övrigt material: https://www.pmu.se/skolpaket

Vårt uppdrag: Rädda liv, lindra nöd

02.06.2017 Ladda ner
PMU:s kampanjfilm, sommar 2017.

Peace agent 1325 - No woman No peace

15.05.2017 Ladda ner
This video is about the PMU Interlife's work in the Turkana region in Kenya.

Fredsagent 1325

03.03.2017 Ladda ner
Asekon Lomulen tillhör folkgruppen turkana och Egiron Alice pokot. De är med i ett fredsprojekt i byn Loyapat som drivs av PMU:s partner FPFK. Trots att de tillhör stridande stammar, så bor de i samma by.”Tidigare kunde man inte se en pokot och turkana kvinna leva i samma by, det kan man idag. Vi är så stolta över fredsdialoggruppen, den har haft stor påverkan. Idag har vi fred i byn

Kampanjen "Barnens rätt - vårt ansvar" - Nepals flickor

08.11.2016 Ladda ner
Nepal är ett land som länge kämpat med många utmaningar och efter jordbävningen 2015 har berget av problem bara vuxit. Och det är barnen – framförallt flickorna – som är de stora förlorarna. I årets kampanj ”Barnens Rätt – vårt ansvar” – lyfter vi vårt arbete för barns rättigheter. Att flickor som Yanjen exempelvis ska få rätt att gå i skolan. Se och dela gärna vidare!

PMU Rekrytering 2016

26.10.2016 Ladda ner
PMU växer - kom och jobba med oss!

Argentina: Under tystnadens täcke

01.02.2011 Ladda ner
Filmen "Under tystnades täcke" är en film om sexuella övergrepp på barn och hur de kan förebyggas. Filmen visar på EPASIs arbete i Argentina. Medverkar gör också Nils-Arne Kastberg som är Unicefs Latinamerikachef.Tid: 12 min Producerad av: Birger Thureson och Roger Svanell Foto: Roger Svanell Redigering: Roger Svanell Kategori: VuxenMaterial tillhör PMU. Tillåtet att dela vid kreditering av PMU.

Thailand: En aidsfri generation - fokus på världens kvinnor

01.02.2011 Ladda ner
Hiv/aids slår hårdast i de fattigaste länderna och omöjliggör utveckling. Det är nödvändigt att komma till rätta med hiv/aids. I den här filmen möter vi Mali i Thailand som blivit hiv-smittad av sin egen man. han är nu död. Mali lever med sina två barn, varav det ena är hiv-smittat.Tid: 8:05 Producerad av: Gunilla Hjelmåker & Michael Taubert Foto: Michael Taubert Redigering: Michael Taubert Kategori: BarnMaterial tillhör PMU. Tillåtet att dela vid kreditering av PMU.

Rwanda: Katastrofen

01.02.2011 Ladda ner
När den ofattbara katastrofen i Rwanda inträffade i april 1994 var pingstmissionen på plats. En långvarig närvaro i landet garanterade en snabbt genomförd hjälpinsats. Filmen ger en bild av det omfattande katastrofarbete PMU InterLife genomförde i samband med Rwanda-konflikten. Vi får bl a möta några av de cirka 150.000 föräldralösa barnen som drabbats av kriget. En del finns på Mama Kristinas barnhem i Goma, Zaire. Vi får följa UNICEFs arbete med att spåra anhöriga till barnen. Missionär Rune Newman får representera de många individuella insatser som gjorts i samband med denna i särklass största flyktingkatastrofen.Producerad av: Michael Taubert Tid: 10 minMaterial tillhör PMU. Tillåtet att dela vid kreditering av PMU.

Filippinerna: Rent Vatten

01.02.2011 Ladda ner
PMU InterLife samlar in pengar till brunnar åt barnfamiljer i Manilas slum. (3 minuter).Material tillhör PMU. Tillåtet att dela vid kreditering av PMU.

Pakistan: Översvämningar 2010

01.02.2011 Ladda ner
PMU Pakistan katastrof översvämningar.Material tillhör PMU. Tillåtet att dela vid kreditering av PMU
Ladda fler