Filmintervju med läkare från Panzisjukhuset ute nu!

Det är nu tio år sedan PMU började jobba med offren för det sexuella våldet på Panzisjukhuset i DR Kongo. I en intervju med PMUs Matilda Hector berättar Nenne, läkare och medicinsk koordinator för SSV-projektet på Panzisjukhuset om svårigheterna hon möter i sitt arbete där hon dagligen behandlar offren för det sexuella våldet. Hon lyssnar till patienternas berättelser, lindrar deras smärta, men ser också hur brottet fortgår år efter år, utan att förövarna straffas.
Hittills har mer än 19 000 kvinnor, barn och till viss del män, fått vård genom projektet till följd av att de våldtagits. Det sexuella våldet används som ett vapen i konflikten av både rebellgrupper och regeringsarmén, där olika parter strider för att komma åt de enorma naturtillgångar som landet tillhandahåller.

I intervjun hör ni Nenne dela med sig av tunga exempel på hur tufft livet i DR Kongo kan vara, hur hon många gånger förlorat hoppet inför framtiden, men också om hur man jobbar för att förändra situationen för kvinnorna.

Sprid filmen till intresserade!

Se och ladda ner filmen här