Flera nya second hand-butiker öppnas

Ä Det finns ett mycket stort intresse för att starta second hand-verksamhet runtom i pingstförsamlingarna, vilket känns väldigt roligt, säger Tommy Granberg, ansvarig för PMU InterLifes second hand-arbete.
Nu på lördag, den 17:e april, invigs Pingstkyrkans second hand i Trollhättan, efter en viss försening på grund av ombyggnad. Den blir PMU InterLifes första egna second hand-butik och är tänkt att fungera som en mönsterbutik.
Ä Butiken ser ut att bli väldigt fin, med stora rymliga lokaler och bra inredning, säger Tommy Granberg.

Lördagen därpå, den 24 april, är det dags att inviga en butik i pingstförsamlingens lokaler i Ulricehamn.
Ä Det är en lite mindre butik som drivs helt ideellt och har ett bra läge mitt i ett bostadsområde, berättar Granberg.
Pingstförsamlingen i Varberg planerar för en större butik och har lokaler på gång. Också på Ekerö, i Lycksele och i Trelleborg planeras för second hand-verksamhet i samarbete med PMU InterLife.

Under nästa vecka kommer det dessutom att hållas två nätverksträffar för second hand-verksamheten.  Ett 80-tal medarbetare är anmälda till en träff i Lycksele på tisdagen och mellan 60-70 till en träff i Norrtälje på torsdagen. Ytterligare en nätverksträff hålls i Trollhättan den 4 maj för butikerna i västra Sverige. Under dessa möten tar man upp aktuella ämnen inom verksamheten.
Ä Det är viktigt med en genomtänkt marknadsföring och vi kommer bland annat att tala om hur man lyfter fram varorna på ett sätt som säljer, säger Tommy Granberg, som har ett intensivt program framför sig.

Sedan tidigare har PMU InterLife ett nära samarbete med 39 församlingar i olika städer inom konceptet “Pingstkyrkans second hand”.  Totalt omsatte butikerna i fjol 65 miljoner kronor, vilket innebar en ökning med 10 procent sedan året före.