Följ med Maud Andersson till Kenya

Under 14-dagarsresan får du uppleva det genuina Kenya. Vi besöker avlägsna folkgrupper där människorna just lärt sig läsa, skriva och räkna genom ett biståndsprojekt. Vi deltar i gudstjänster med sång och dans på afrikanskt vis. Vi besöker skolor och möter den afrikanska kulturen och traditionen. Du får också tillfälle att uppleva den fantastiska afrikanska naturen med lejon, elefanter, flamingos  och andra djur. Du bor på strandhotell och badar i Indiska Oceanen. Din reseledare Maud Andersson har 25 års erfarenhet från Kenya, vilket ger  möjligheter att se det som ligger utanför de vanliga turiststråken.

Information: Maud Andersson, e-post: maud.andersson@pmu.se

Bokning: Tranås Resebyrå, telefon 0140-37 50 00, e-post: info@tranas-resebyra.se, webb: www.tranas-resebyra.se

Pris: 22 195 kr per person i dubbelrum. Helpension.

Resan arrangeras av: Tranås Resebyrå, Dagen och PMU InterLife.

Preliminär reseplan:

Fredag 22 oktober Avresa på eftermiddagen från Sverige till Nairobi med Ethiopian Airways via Addis Abeba.

Lördag 23 oktober Ankomst på morgonen till Nairobi. Övernattning på Kindaruma Gästhus. Besök på Yaya Köpcenter för inköp av vatten, vykort etc. Måltider på gästhuset.
 
24 oktober Resa till Nakuru, ca 16 mil västerut. Delta i gudstjänst och se arbetet i stadsdelen Langa-Langa (skolhem, kvinnohus m.m.). Övernattning på Jumuia Resort Nakuru. Besök i Nakuru National Park för att se flamingos.
 
25 oktober
Avresa till Kitale med lunch i Eldoret. Besök på sekundärskola för flickor. Övernattning på Kitale Club med middag på kvällen.

26 oktober  Avresa via “Sudan Highway” till Kainuk. Besök hos Pokot- och Turkana-grupper som deltar i PMUs  alfabetiseringsprojekt. Övernattning på Turkwell Gorge.
 
27 oktober Återresa till Kitale Club för övernattning och middag.

28 oktober Återresa till Nakuru. Lunch i Eldoret. Stopp vid ekvatorn. Övernattning på Jumuia Resort.

29 oktober Avresa till Masai Mara (Mara Sopa Lodge). Kvällstur i parken. Middag på lodgen.

30 oktober  Morgontur innan frukost i parken. Återresa till Nairobi. På vägen möte med masajer i projekt om farorna med hiv/aids och kvinnlig omskärelse.  Övernattning på Kindaruma Gästhus.

31 oktober  Gudstjänst i Limuru eller Nairobi. Lunch på Karen Blixen Museum. Besök på Giraff Centre. Övernattning på Kindaruma Gästhus.

1 november Besök på missionsbokhandeln Keswick Bookshop samt kort sightseeing i Nairobi. Eftermiddagsflyg till Mombasa.

2-5 november Mombasa, Voyager Beach Resort. Helpension, all inclusive. Besök i kyrka och skola i Likoni samt stadsrundtur med besök på Biashara Street och på kryddmarknaden. Ev. besök på Mamba Krokodilpark.

5 november Återresa på eftermiddagen till Sverige med Ethiopian Airlines via Addis Abeba.