Fullt program under Denis Mukweges Sverigebesök

Idag mottar dr Denis Mukwege Right Livelihood-priset i en ceremoni i Riksdagen och senare i veckan kommer han att möta svenska ministrar och politiker för samtal om konflikten i DR Kongo.

I samarbete med Läkarmissionen och Weylers förlag anordnar PMU flera evenemang under veckan. På torsdag hålls ett riksdagsseminarium med speciellt inbjudna, där profiler som dr Mukwege, Margot Wallström och biståndsministern Hillevi Engström talar på temat “Hur får vi fred i DR Kongo och ett slut på det sexuella våldet?” Några hundra politiker, organisationer och ambassadörer kommer vara på plats.

På fredag hålls en företagslunch där ett 50-tal företagare kommer få höra mer om vad det är som driver Denis Mukwege att fortsätta arbeta trots det han möter i sitt arbete och det motstånd han står inför.

På söndag välkomnas allmänheten till Filadelfiakyrkan för att inspireras av dr Mukwege, artisten Timbuktu och f.d. missionären Svein Haugstvedt. Klockan 18 öppnas dörrarna denna kväll, som även bjuder på några spännande överraskningar.