Fyrhändigt på flygel för Panzisjukhuset

Förberedelserna pågår för fullt inför konserten, som hålls i samarbete mellan Södertörnskyrkan och Lions Club, Huddinge. Hälften av intäkterna från biljettförsäljningen går till Panzisjukhuset, via PMU och hälften till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Monica och Carl-Axel Dominique tände direkt när jag berättade om vad pengarna skulle gå till och valde att skänka sitt gage, berättar Birger Jacobsson, musikledare i Södertörnskyrkan. De har tidigare haft konsert i vår gamla kyrka och ville nu spela även i vår nya kyrka.

I inledningen av kvällen kommer författaren och journalisten Berthil Åkerlund att visa film som berättar om arbetet vid Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo. Han säljer också sin bok “Denis Mukwege – en levnadsberättelse, utgiven av Weyler förlag i samarbete med PMU och Läkarmissionen, till förmån för sjukhuset.

På Panzisjukhuset har över 19 000 flickor och kvinnor i har fått vård genom det SSV-projekt (Survivors of Sexual Violence) som PMU startade 2004. Fysisk, psykologisk och juridisk hjälp ingår i arbetet för att ge sargade människor livet tillbaka, efter att ha utsatts för sexuellt våld. Ständigt nya patienter söker sig till sjukhuset för att få hjälp.

I sin konsert “En flygel fyra händer” blandar paret Dominique klassiskt och improviserat. Paret har bland annat gjort stort succé med sin tolkning av Igor Stravinskijs fyrhändiga version av “Våroffer”, som de framfört ett flertal gånger i Sverige och utomlands.

Södertörnskyrkan rymmer 400 personer och 150 biljetter är redan sålda.

– Vi räknar med att över hälften av mötesbesökarna kommer att vara personer som aldrig varit i kyrkan tidigare. Det känns väldigt spännande och roligt, säger Birger Jacobsson.

Biljetterna kostar 150 kronor. Du kan beställa via info@sodertornskyrkan.se eller köpa direkt på plats före konserten. Läs mer här

Läs mer om PMU:s arbete vid Panzisjukhuset och ge en gåva här