Glädje och allvar under kväll för mammor

Många hundra besökare kom igår till Filadelfiakyrkan och PMU:s vårkonsert “En kväll för världens mammor” där Samuel Ljungblahd, Dynamic Vocal och Birka Gospel uppträdde. Temperaturen steg snabbt när Birka Gospel drog igång tillsammans med Samuel Ljungblahd. Därefter tolkade Dynamic Vocal bland annat flera kända svenska låtar, klädda i second hand-mode.
Värd för kvällen var Elisabeth Hammarberg, kommunikations- och insamlingschef på PMU:

– Tänk er att en Airbus med 684 mammor och barn ombord störtade över Östra Afrika och alla ombord dog. En timme senare störtade ytterligare ett flygplan med lika många kvinnor och barn. Jag är säker på att händelsen hade fått fullt fokus av världens media. Hur kunde detta hända och hur hade det kunnat förhindras?

Varje timme kraschar en symbolisk Airbus med 684 kvinnor och barn, fortsatte Elisabeth Hammarberg, och orsaken är att den mödrahälsovård som är så självklar för oss inte finns där för alla mammor i världen.

Under kvällen visades också PMU:s film om mödrahälsovård i DR Kongo, och pengar samlades in till arbete där och i Tanzania. Bland annat kommer de att gå till att utbilda barnmorskor.

Samuel Ljungblad, låtskrivare och gospel- och soulartist men sina rötter inom Frälsningsarmén, bjöd på stor musikglädje när han återvände till scenen, med låtar som “Jesus you are the center of my joy” och “Great is thy faithfulness.

Kvällen lämnade en eftersmak av både glädje och allvar, men framför allt en känsla av att det finns hopp för världens mammor, när vi tillsammans visar att vi bryr oss.

Läs mer om PMU:s vårkampanj och ge en gåva här