Happy, Cade och Mila gör armband för barn i världen!

Happy, Cade och Mila är tre Nyhemsbesökare som är vana att göra affärer. De brukar rita teckningar och sälja dem för att tjäna lite extra. Under Nyhemsveckan fick de en ny affärsidé. De bestämde sig för att göra armband och sälja dem för att tjäna pengar. Pengarna skulle de ge till barn i världen som behöver hjälp, tillsammans räknar de upp behov som mat, kläder och pengar för att få gå i skolan.

Mila berättar hur de märkte att fler ville köpa armbanden när de sa att pengarna skulle gå till fattiga barn, och Cade fyller i att de tänkte att på Nyhem finns det nog många som vill ge till fattiga. Priset för ett armband satte de till minst 2 kronor, men om man ville så fick man betala mer. Ett par kunder betalade 100 kronor för armbanden, berättar Happy.

Under veckan lyckades de tjäna ihop 909 kronor som de skänkte till PMU:s arbete för barn. På frågan vad de hoppades att pengarna skulle betyda svarade de unga entreprenörerna att de hoppades att barn skulle få vatten, mat och kläder och att de skulle få gå i skola, kanske barn i Afrika, avslutade de lite fundersamt.