När du kommer hem

Tiden som PMU-praktikant tar inte slut direkt i samband med återkomsten till Sverige. Du kommer troligen att känna en stark längtan efter att berätta vad du har varit med om, så resan fortsätter!

Mer information om vad som sker när du kommit hem ges i samband med förberedelsekursen.

När du kommer hem igen ska en slutrapport och en ekonomisk redovisning lämnas in senast en månad efter hemkomsten. Du lär dig mer om vad detta innebär på utbildningen.
Detta är uppskattade dagar av bearbetning, erfarenhetsutbyte och fördjupning. Här möts ni praktikanter och får berätta för varandra och PMU:s personal vad ni varit med om.
Du får berätta både i grupp och i personliga samtal om dina erfarenheter.
I praktikantuppdraget ingår att efter hemkomst genomföra fyra olika informationsuppdrag:

Det kan till exempel vara att hålla föreläsningar, ordna en utställning eller arrangera en insamling. Mer information om det här får du under utbildningen.

Du har också ett fortsatt uppdrag att dela med dig! Berätta om vad du varit med om i den församling som sänt ut dig, och varför inte hitta fler ställen där du kan väcka engagemang för det du varit med om? Kanske på en skola, en blogg eller i din lokaltidning? Du kan också vara med och stå i PMU:s monter på någon av sommarens konferenser eller på annat sätt fortsätta att engagera dig.

Vi finns här för dig – så tveka inte att höra av dig!

Andreas Svedman
+46 (0)76-536 25 66

andreas.svedman@pingst.se