HUNGER

Hunger är världens största lösbara problem. Samtidigt som stora delar av världen får det bättre, så ökar antalet hungriga i Afrika söder om Sahara – idag är var fjärde person i regionen
kroniskt hungrig.

Runt om i världen jobbar PMU för att motverka hunger, både genom kortsiktiga akuta insatser och långsiktigt utvecklingsarbete.

800 miljoner människor lägger sig hungriga varje kväll. Vi tror att vi som kristna har ett uppdrag att hjälpa dessa människor. Varför? Svaret blir aldrig bättre än så här:
”JAG VAR HUNGRIG OCH NI GAV MIG ATT ÄTA.”

Tillsammans förändrar vi världen.

Kortsiktigt handlar det om att möta de akuta behoven. 2015 fick 32750 individer matstöd genom PMU-finansierade insatser. Knappt 13000 barn fick också hjälp genom särskilda nutritionsinsatser.

Långsiktigt handlar det om att ge människor hjälp att själva ordna sin försörjning, ex genom mikrolån, yrkesutbildning eller supportgrupper. Mer än 10% av PMU:s utvecklingsbudget handlar om att ge människor möjlighet till egen försörjning.

Var med och utrota hunger
Varje dag vaknar kvinnorna i östra DR Kongo upp till hotet om sexuellt våld. Och varje dag blir detta hot verklighet. Livet efter de brutala övergreppen rymmer många sår och krossade drömmar och relationer. Utmaningarna är stora och det sexuella våldet fortsätter men hoppet lever och nya drömmar föds. Bli en del av en ljusare morgondag för DR Kongos kvinnor. Sandra blev våldtagen som 16-åring och, som följd till det, förskjuten av samhället hon vuxit upp i. Det var först när hon kom till det PMU-stödda transitboendet och kvinnocentret Maison Dorcas och träffade andra kvinnor som delade hennes trauma, som hon kunde få verktygen att börja bearbeta det som hänt. Kvinnornas berättelser gav henne ny kraft att orka leva och ett hopp om framtiden. Trots sin historia ser hon ljust på sin framtid.- Även om mina gamla drömmar har krossats så finns det andra, nya drömmar att förverkliga. Jag är inte längre rädd för framtiden. Jag vill vara en del i att bygga det nya Kongo. Det är till sådana som Sandra som chefsläkaren Denis Mukwege på Panzisjukhuset sätter sitt hopp. – Jag tror att detta lands framtid finns i Kongos kvinnor. De är mycket starka, trots att de tvingats gå igenom hemska saker. Det ger mig hopp inför framtiden.Så kan du skicka kärlek till Kongos kvinnorSwish: Valfri gåva till 9000506, märk gåvan “Kongo”.Plusgiro: 900050-6 och märk gåvan “Kongo”.
Sms:a: KONGO100 till 72 980 för att ge 100 kr.Ge ett gåvobevis till någon som vill förändra världen.Bär stödet för Kongos kvinnor runt halsen med halsbandet “To Congo with love” från Emma Israelsson. Du kan också ge din gåva direkt via pmu.se genom att klicka här.Så får överlevarna hjälpMånga av de kvinnor som söker vård efter sexuellt våld är svårt traumatiserade. Förutom den medicinska vården får de också genomgå terapibehandling. Som en del i vården följer en socialassistent från SSV-projektet (Survivors of Sexual Violence) med patienten hem efter avslutad behandling. Däremot är det långt ifrån alla som kan återvända hem efter våldtäkten. Eftersom våldtäkt är förknippat med stor skam, förskjuts en del kvinnor från sina familjer. Dessa får komma till transitboendet och kvinnocentret Maison Dorcas där de får en chans att komma på rätt köl – bland annat får de möjlighet att delta i alfabetiseringskurser och inkomstgenererande aktiviteter, så att de ska kunna ta sig ur den fattigdom som många av dem lever i. Här erbjuds de även juridiskt stöd och ytterligare terapibehandlingar, som del i en holistisk vård.Kampanjfilmer

Var med och utrota hunger!

Ge gåva med kort eller internetbank

Skicka din gåva till 9000506
Skicka din gåva till 9000506
- märk gåvan "INGENHUNGER".
Sms:a: KONGO100 till 72 980
Sms:a: KONGO100 till 72 980
för att ge 100 kr.

Plusgiro 900050-6

Märk din gåva “Kongo”

Handla i vår gåvoshop
Köp halsbandet “To Kongo
with Love”