Insamling för översvämningsdrabbade i Pakistan

Det återkommande monsunregnet har drabbat Pakistan hårt även i år. Sedan i början på sommaren har en miljon människor runt om i landet påverkats av kraftiga vattenmassor som orsakat översvämningar i mer än 5000 byar. Värst drabbat är Punjab där det humanitära behovet är stort. PMUs samarbetspartner Full Gospel Assemblies of Pakistan, FGA, jobbar mot klockan i Rajanpurdistriktet i Punjab med att förse ett 80-tal familjer med mat och andra förnödenheter.

-Vi har ett väl uppbyggt nätverk i Rajanpur och känner folket i området. Rajanpur drabbas varje år hårt av översvämningar, men det är inte många andra organisationer som har möjlighet att nå dit, säger Obed Fraz, projektledare för FGAs humanitära arbete. Enligt myndigheterna har omkring 180 personer hittills mist livet till följd av översvämningarna. Brist på rent dricksvatten och mat är stort i området eftersom många hem och jordbruksmarker lagts under vatten och boskap dött i vattenmassorna.

För att ge en gåva gå in här och välj ändamålet “Översvämning i Pakistan” eller sms:a PAKISTAN100 till 72 980 om du vill ge 100 kr.