Insamlingsmålet överträffat för julinsamling

Kampanjen är PMU InterLifes årliga satsning för att stödja barn runt om i världen. Målsättningen är att samla in tre miljoner kronor fram till den 1 mars 2010. Ett etappmål var att samla in hälften vid årsskiftet. Men redan den 18 december var detta mål överträffat och vid nyår hade 2,1 miljoner samlats in! Insamlingen fortsätter nu in på det nya året.

“Barnens rätt – vårt ansvar” fokuserar på utsatta barn i Filippinerna. För insamlade medel kommer brunnar att borras i Manilas slum och även en skola byggas bland en folkgrupp som heter Mangyaner på ön Mindoro. Det är ett folk som saknat medborgerliga rättigheter och barnen har inte fått skolutbildning. Insamlingen har bland annat uppmärksammats med ett fackeltåg under pingströrelsens predikantvecka i Stockholm, men också genom konserter och olika arrangemang i församlingar i landet. Flera second hand-butiker har skänkt en dagskassa.

– Drygt hälften av pengarna har kommit från enskilda personer som handlat i gåvoshopen på nätet eller skickat pengar på annat sätt, säger kommunikationsansvarige Elisabeth Hammarberg.
– Av erfarenhet vet vi att det brukar vara en viss eftersläpning av gåvomedel från församlingar, så vi räknar med att det kommer mer från alla de olika arrangemang som ordnades inför julen, men vi hoppas förstås också att folk fortsätter att ge, fortsätter Elisabeth.
– Vi har 830 000 kvar tills vi är i mål. Förutom projekten i Filippinerna kommer även andra barnprojekt att få stöd. Till exempel kommer medel att gå till barn med funktionshinder i Peru och undernärda barn i Liberia.

Barnens rätt kampanjen har skett i samarbete med Dagen som har en särskild kampanjsida på webben: www.dagen.se/special/barnensratt

Mer information om kampanjen: “Barnens rätt – vårt ansvar”