Intresset för ideella julklappar stort

IMG_5826

Att ge eller få en gåva som är till något annat än en själv är mer populärt än man kanske tror. Enligt en ny rapport från Frii vill 4 av 10 ha en ideell julklapp. Intresset för PMU:s klappar är stort i år.

39 procent av de tillfrågade i en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Frii, önskar sig en ideell gåva i jul. Men bara 13 procent tänker ge bort en julklapp som är en gåva till en ideell organisation. Undersökningen visar att det framför allt är kvinnor som gärna vill ha en ideell julklapp, medan män i stort sett är ointresserade. På frågan vem man vill ge den ideella julklappen till, svarar hela 25 procent att man vill ge den till sin mamma.

PMU har under flera år erbjudit ideella julgåvor i form av gåvobevis eller gåvor från webbshoppen, där pengarna går till ett specifikt ändamål. I år har intresset varit stort. Hittills har sammanlagt 274 gåvor sålts. Speciellt populära är gåvobevisen. Sedan den 1 november har 189 gåvobevis sålts. Det TCWL-halsband som Emma Israelsson designat till förmån för Panzisjukhuset har också gått åt bra, hittills har 63 halsband skickats ut som julklapp.

Matilda Hector