Lokapel Nasia tillhör folkgruppen pokot. Han bor i byn Ekiriamet och är en reformerad krigare.

”När jag växte upp pågick intensiva strider, så jag bestämde mig för att delta. Jag stred för att få fler djur och mer mat. Jag bar vapen och mitt jobb var att ta hand om de stulna djuren. När jag stred kände jag mig som en man. När jag kom tillbaka till byn hyllades jag som en man.
Jag krigar inte längre. Jag såg nackdelarna med att kriga. Några av mina vänner dog och djur försvann. Idag är jag med i en fredskommitté och har förstått hur viktigt det är med fred. Jag har nu också övertygat andra män att sluta strida. Min mamma har spelat en viktig roll, hon har uppmuntrat mig att sluta och istället jobba för min egen försörjning. Om fredsarbetet fortsätter här i området så tror jag att vi kan hålla oss borta från strider framöver.”

Din gåva låter barn vara barn och inte soldater!