Järlestrands turné samlade in 120 000 kr till Kongos kvinnor

Det var inför välbesökta kyrkolokaler som Mikael Järlestrand sjöng i helgen. Det musikaliska innehållet i helgens konserter utgick från den nya skiva som lanserades i höstas som innehåller välkända andliga klassiker som präglat Mikaels liv både andligt och musikaliskt.

En bit in i konserten gav PMU:s Maud Andersson information om PMU:s arbete med utsatta kvinnor. En kort film visades och en kollekt togs upp. Vid de tre konserterna samlades mer än 120.000 kronor in. Det är pengar som går till PMU:s pågående kampanj “Offer är ingen slutstation” (för mer info: Kongo).

– Fantastiskt roligt att folk ville vara med och ge så mycket, säger Maud Andersson.

– Det känns väldigt bra att få bidra till ett viktigt ändamål. Missionen har funnits med ända sedan jag gick i söndagsskolan, där man präglades av inställningen att det vi får ta emot ska vi också ge vidare så att andra människor kan få det bättre såväl andligt som fysiskt, säger Mikael Järlestrand.

Skivan “Mitt arv” kan beställas hos PMU för 150 kronor + frakt. Maila din postadress till redaktion@pmu.se så skickar vi cd:n tillsammans med ett inbetalningskort.