Julkonserter för barnens rätt

“Barnens rätt – vårt ansvar” är PMU InterLifes årliga kampanj för att stödja barn runt om i världen. Inför julen 2009 fokuserar PMU InterLife på vattensituationen för barn i Filippinerna. Förra året samlades över tre miljoner kronor in och hittills har drygt 1,4 miljoner kronor kommit in i år. I kampanjarbetet är julkonserter med sångaren Mikael Järlestrand en viktig del.

När Mikael Järlestrand tidigare år anordnat konserter har det, förutom Mikael själv, handlat om namnkunniga sångerskor som Jill Johnson och Charlotte Perelli och gospelkörer.

-Jag har följt PMU InterLifes arbete under hela min uppväxt i pingströrelsen och sett allt det fina arbete som bedrivs. Detta gör att jag känner ett stort engagemang. Ja, man kan säga att mission ligger mig mycket varmt om hjärtat. Och just därför blir det extra roligt att göra detta tillsammans med PMU InterLife, säger Mikael.

Förutom sång av Mikael Järlestrand kommer även lokala körer att sjunga med honom på flera av de nio platserna. Inget inträde tas vid konserterna men medarbetare från PMU InterLife kommer att finnas med på alla platser för att visa en kort film om situationen på Filippinerna. En insamling kommer också att ske för arbetet. Konserterna sker i samarbete med tidningen Dagen.

-Vi behöver bara vrida på kranen. Men över 1 miljard människor saknar tillgång till rent vatten! Nu samlar PMU InterLife in pengar till nya brunnar och latriner för barnfamiljer i Manilas slum, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU InterLife.

Kampanjen “Barnens rätt Ä vårt ansvar” har många olika delar som alla samverkar till att stödja utsatta barn. Bland annat har PMU InterLife öppnat en gåvoshop på nätet där man kan köpa vattenbevis i julklapp till en god vän. PMU InterLife har även tagit fram ett skolpaket som vänder sig till barn i mellanstadieåldern och som berättar om situationen för barn i Manilas slum.

PMU InterLifes gåvoshop på nätet: Julklappstips

Platser där konserterna med Mikael Järlestrand genomförs:
2/12 Ä Luleå
3/12 Ä Falköping
4/12 Ä Tenhult
9/12 Ä Uddevalla

10/12 Ä Helsingborg
13/12 Ä Skellefteå
14/12 Ä Robertsfors
15/12 Ä Nordmaling
16/12 – Värnamo