Konserter runt om i landet lyfter Kongos kvinnor

Bor du i Borås, Västerås, Tumba eller Uppsala? Missa då inte chansen att lyssna till Dynamic Vocal när de beger sig ut på julturné tillsammans med artisten Bengt Johansson. Även Nils Börge Gårdh, känd från SVT:s En Sång Om Glädje kör två konserter i Tranås och Stockholm, tillsammans med kända artister. Genom sin sång, samlar de i år in medel till PMU:s arbete i DR Kongo.

A capella-gruppen Dynamic Vocal är kända för sina lite annorlunda konserter, där de på ett lättsamt sätt förmedlar julens budskap. Årets julkonsert sker i samarbete med artisten och låtskrivaren Bengt Johansson. Han är en av Sveriges mest välkända kristna artister och sångförfattare och repertoaren kommer att bli en blandning av nyarrangerade sånger från Johanssons julskiva ”När natten blev ljus” och Dynamic Vocals julrepertoar.
– Det känns fantastiskt roligt att få ta sig an Bengts sånger och att då och då få blanda in fler instrument än bara rösten, säger Natalie Lund från Dynamic Vocal.

En Sång Om Glädje samarbetar också med PMU under julens konserter. Under ledning av Nils Börge Gårdh, besöker han Tranås och Stockholm tillsammans med kända artister. Konserterna kommer att bjuda på svängig julmusik varvat med intervjuer och djupa samtal med medverkande sångare och musiker.
– På våra konserter blir det mycket sång, musik och glädje. Julstämningen står på topp, det ser Gladys del Pilar, Cilla Hector och gospelkören The Masters Voice för, säger Nils Börge Gårdh som leder det hela, och som själv kommer att sjunga.

Julkonserterna handlar inte bara om att förmedla vacker musik. Artisterna samlar också in medel som gör skillnad utanför Sveriges gränser. Det har blivit en tradition att lyfta PMU:s arbete under julkonserterna. I år kommer man att göra en insamling till julkampanjen ”Besvara hatet med kärlek” och medlen går bland annat till Panzisjukhuset i DR Kongo där PMU stödjer årets fredspristagare Denis Mukweges arbete.

PMU är glada över samarbetena.
– Det betyder mycket att de på den här plattformen lyfter arbetet PMU har på Panzisjukhuset, som uppmärksammas extra mycket den här hösten tack vare att fredspriset tilldelades Denis Mukwege. Varje krona som samlas in kommer garanterat göra skillnad, säger Johanna Litsgård Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU.

Här uppträder Dynamic Vocal och Bengt Johansson:
30/11 Västerås, Korskyrkan
8/12 Borås, Korskyrkan
15/12 Tumba, Pingstkyrkan
16/12 Uppsala, Korskyrkan
Köp biljett här.

Här turnerar En Sång Om Glädje:
12/12 Tranås, Brunnsparkskyrkan
19/12 Stockholm, Stefankyrkan
Köp biljett för konserten i Tranås här, och i Stockholm här.

MATILDA HECTOR