Julkonserter till förmån för PMU:s arbete

Först ut är Södertörnskyrkan i Huddinge den 28 november, tätt följt av Hedvigslundskyrkan i Gävle. Där kommer man köra julrepertoaren “En sång om glädje i juletid”, under ledning av Nils Börge Gårdh, känd från SVT:s program “En sång om glädje”.
– Det blir mycket julsånger. Artisterna kommer spela fyra låtar själva, några tillsammans och några ihop med publiken, säger Nils Börge Gårdh.
A capella gruppen Dynamic Vocal delar tiden med Sofia Källgren, Bengt Johansson, Masters Voice och Triple & Touch. Under konserterna kommer det göras en insamling till PMU:s arbete på Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo.
– Jag ville göra detta i samarbete med PMU därför att ni är en bra och seriös organisation som uträttar mycket gott. Det känns naturligt att göra det, säger Nils om samarbetet.

Dynamic Vocal som är med i Nils Börge Gårdhs uppsättning, har sedan tidigare ett mångårigt samarbete med PMU. Gruppen som uppskattas för sitt sätt att genom humor och allvar förmedla julens budskap, kommer även i år att själva resa runt i kyrkor och hålla julkonserter. De brukar locka både kyrkvana och de som annars inte går över tröskeln till kyrkan. Förhoppningen är att bänkraderna i de pingst- och missionskyrkor, från Stockholm till Nybro, där de ska sjunga, kommer vara fyllda under konserterna. Gruppen kommer traditionsenligt att göra en insamling till förmån för PMU:s julkampanj, “Barnens rätt Ä Vårt ansvar”, som i år går till bland annat syriska flyktingbarn i tältlägren i Libanon.

“En sång om glädje i juletid”
Dynamic Vocal, Triple & Touch, Bengt Johansson, Masters Voice m.fl. Under ledning av Nils Börge Gårdh.

28 november kl. 18, Stockholm, Södertörnkyrkan Huddinge
29 november, Gävle, Hedvigslundskyrkan

Läs mer här.

Dynamic Vocal
4 december kl. 19, Falköping, Pingstkyrkan
5 december kl. 18, Mariestad, Pingstkyrkan
6 december kl. 17, Kungälv, Pingstkyrkan
12 december kl. 19, Trollhättan, Pingstkyrkan
13 december kl. 18, Ulricehamn, Pingstkyrkan
18 december kl. 19, Stockholm, Botkyrka, Pingstkyrkan Tumba
19 december kl. 19, Nybro, Pingstkyrkan
20 december kl. 17, Linköping, Missionskyrkan

Läs mer här.

Biljetter går att beställa på www.ticnet.se.