Kärlek till Kongo under Nyhem och Lappis

PMU:s kampanj To Congo with love fortsätter i sommar. PMU finns som vanligt på plats under Nyhems- och Lapplandsveckan med egen monter. Där får besökarna veta mer om hur de kan bidra till ett livsviktigt arbete vid Panzisjukuset, där 2516 patienter förra året fick vård genom SSV-projektet, varav 1670 efter att ha utsatts för sexuellt våld. Av dem var 84 barn under 10 år. Insamlingsbehoven är mycket stora, och PMU går i år in med mer pengar än någonsin – drygt sju miljoner kronor. De som väljer att stödja detta arbete kan bland annat bli fotade mot bakgrund av ingången till Panzisjukhuset, och sprida bilden via sociala medier.

– Låt oss tillsammans visa hjältarna på Panzisjukhuset att de inte står ensamma i sin kamp, att vi tror på dem, höjer vår röst för dem och finns kvar i vårt stöd till deras oändlit viktiga arbete, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU.

Under Sport for Life-loppet, som hålls på tisdagen den 16 juni klockan 17.00 på Nyhem, samlas pengar in till kampanjen To Congo with love och Niclas Lindgren hör till dem som är med och springer in pengar till Panzisjukhuset.

Speciellt inbjuden till Nyhemsveckan är Dr Denis Mukwege, chefsläkare vid Panzisjukhuset, som deltar i ett seminarium på torsdagen, den 18 juni, där rubriken är: Tänk själv – tänk tillsammans. Även Isaiah Dau, ledare för pingstsamfundet i Sydsudan, hör till de medverkande i det seminariet, som är klockan 15.00. Samma dag, klockan 17.00-17.30, signerar Denis Mukwege också sin biografi i PMU:s monter. På midsommarafton predikar Dr Mukwege klockan 18.30.

Under Lapplandsveckan hålls fredagen den 3 juli ett seminarium på temat Att leva och verka i en konfliktzon Ä med exempel från DR Kongo, där Kongo-missionärerna David och Astrid Eriksson samt Ellinor Ädelroth, som lett SSV-projektet vid Panzisjukhuset, hör till de medverkande.

Under båda konferenserna berättar PMU också om sitt arbete i barntältet och arrangerar tipspromenader. Lejonet Bruno finns på plats.

Läs mer om Nyhemsveckan

Läs mer om Lapplandsveckan

___________________________________

Så kan du ge en gåva:

– Ge en gåva här
– SMS:a PANZI100 till 72980 för att skänka 100kr.
– Sätt in en gåva på PG 90 00 50-6. Märk gåvan “To Congo with love”.
– Ge en gåva via Swish på nr: 90 00 506

Läs mer om kampanjen och hur du kan ge ditt stöd!