Klingande julkort ska ge pengar till barn i Sudan

Julkonserterna “Klingande julkort” är kända och populära i Jönköping och biljetterna går snabbt åt.
Ä Ofta används de av företag som ett tillfälle att göra något extra för kunder eller personal, berättar Jenny Jakobsson, ansvarig för Pingstförsamlingens internationella arbete.
Klingande julkort brukar också inbringa en hel del pengar till olika ändamål i världen. I år är det Sudan som står i fokus för PMU:s kampanj Barnens rätt Ä vårt ansvar.
Ä Jag hoppas att det ska bli en stor insamling, människor är ofta benägna att ge till ett bra och tydligt ändamål. Biljetterna är heller inte så dyra för att vara till en konsert, säger Jenny Jakobsson.

Den 9 januari hålls en folkomröstning om självständighet för södra Sudan. Resultatet kommer att få stor betydelse för landet. Förra veckan hölls seminariet “Vändpunkt för Sudan?” i riksdagens regi, där biståndsminister Gunilla Carlsson medverkade och där kyrkans viktiga roll i landets fredsprocess lyftes fram. Runtom i Sverige och i Sudan hölls också förra helgen bönemanifestationer för Sudan. I Juba samlades representanter för sju miljoner pingstvänner i Öst- och Centralafrika, för bön.
De pengar som samlas in genom PMU:s kampanj ska ge barnen i det hårt krigsdrabbade landet en framtid.
Ä Vi gör allt vi kan för att mobilisera för fred i landet och för att freden ska respekteras. Att barnen får möjlighet till skolgång och sjukvård är otroligt viktigt för landets utveckling och för fred, säger Jakobsson.

Klingande julkort pågår i en timme och fyrtio minuter. Totalt hålls fem konserter under de tre dagarna. Det är en stor produktion som bygger på frivilliga insatser, med symfoniorkester, kör, barnkör, dansgrupp och teatergruppen Acts.
Ä Det kommer att bjudas på såväl klassiska som nya sånger och dessutom väntar överraskningar under föreställningen, avslöjar Jenny Jakobsson.

Mer info om julkonserterna: www.jonkoping.pingst.se

Mer info om insamlingen: Barnens rätt – vårt ansvar