Konsert för Panzisjukhuset i Lidköping

När Johannes Widlund i Götene hade läst boken “De bortglömda kvinnorna” av Birger Thureson, ville han själv göra något för Panzisjukhuset. På söndag, den 26 augusti, klockan 18.00-20.00, sjunger han egna låtar med influenser av gospel och funk, i Pingstkyrkan, Lidköping.

Ett band har satts ihop för konserten, där också John Block, Sebastian Mann Andersson, Simon Sjöstrand och Linnea Smedman ingår.

– Jag vill visa andra på den fantastiska möjlighet vi har att påverka vår omvärld, och hoppas på uppåt 400 besökare i alla åldrar, säger Johannes Widlund.

Intäkterna från konserten går oavkortat till PMU:s och Cepacs arbete på Panzi. Där vårdas bland andra kvinnor som har svåra förlossningsskador eller utsatts för övergrepp. Under kvällen medverkar Emelie Litsgård, som tillsammans med Johan Agén gjort en film för PMU om Panzi och mödravården i DR Kongo.

Johannes Widlund och hans kompisar jobbar också på andra sätt för att få in pengar till Panzi. Bland annat försöker de värva företag till att ge ett bidrag.

– Totalt hoppas jag att vi ska få in uppåt 80 000 kronor till Panzisjukhuset, säger han.