Konsert för Syriens barn på Ekerö

I konserten som hålls den 18 november klockan 19.30 i Mälarökyrkan, Ekerö, medverkar förutom Birka Gospel Väst, den skivaktuella duon Thyra från Färingsö.Kvällens värdar är Gabriella Wessman, butikschef för Kyrkornas Secondhand, och Rickard Sjöberg, programledare för Postkodlotteriet på TV4.

Massakrer, tortyr, våldtäkter, kidnappningar och mord på civila blir allt vanligare i inbördeskrigets Syrien. Närmare två miljoner syrier har flytt till grannländerna och en tredjedel av landets befolkning har tvingats lämna sina hem. Över 100 000 människor har dött enligt FN.

För barnen som lever på flykt är situationen mycket svår. Många av dem har förlorat anhöriga, de lever under enkla förhållanden när vinterkylan kommer och de är sårbara för olika övergrepp. Många av dem går också miste om sin skolutbildning.

PMU genomför i samarbete med World Vision Lebanon en humanitär insats där varma vinterkläder förmedlats och barn får extraundervisning för att inte hamna efter jämnåriga elever i skolorna. Pengar samlas in till detta arbete genom konserten.

– Alla inblandade ställer upp gratis, och det känns jätteroligt att få vara med och göra en sån här konsert. Vi vill att kvällen andas hopp, hopp om att det går att göra något. Att människor kan göra små och stora saker för varandra och vara med och förändra världen, säger Gabriella Wessman.

Ge en gåva till Syriens barn HÄR

Läs mer om insatsen här

Läs mer om butiken Kyrkornas Secondhand här