Konsert på Berns för Kongos kvinnor

Söndagen den 18 december arrangeras en unik konsert på Berns stora scen. På scen står Ane Brun, Jenny Wilson, Deportees, Tensta Gospel Choir, Masquer, Peter Morén och Jenny Abrahamsson.

Initiativtagare och värd är artisten Asha Ali. Så här säger hon på Berns hemsida:
“Jag funderar ofta på min egen roll som artist och hur jag kan använda mig av det jag har för att belysa frågor som engagerar mig. För ett halvår sen såg jag en film om hur våldtäkt används som militär strategi för att splittra samhällen i krig och konflikt. Systematiskt och medvetet. Jag grät, alla omkring mig grät, ändå blev det aldrig någon stor sak efteråt. Det var bara helt tyst.”

I söndagens Dagens Nyheter berättar Asha Ali:
“Min familj flydde undan fattigdomen i Etiopien. Att komma till Sverige blev en ny chans. Min familj mötte många svårigheter som vi tog oss igenom, och nu, när jag tack vare mina kontakter har möjligheter att faktiskt göra något så vill jag göra det.”

PMU:s medarbetare, Åsa Runström, kommer att tala på välgörenhetsgalan om arbetet vid Panzisjukhuset.

Panzisjukhuset i Bukavu byggdes 1999 av CEPAC, en kongolesisk pingströrelse, tillsammans med bland andra PMU. Panzisjukhuset erbjuder gynekologisk specialistvård till kvinnor som utsatts för sexuellt våld eller med svåra förlossningsskador. Sjukhuset erbjuder också psykosocialt och juridiskt stöd. Arbetet leds av Dr. Denis Mukwege, som började sina medicinstudier med stipendium från Pingstmissionen och har vigt sitt liv åt att ge röst åt Kongos kvinnor. Idag är han en flerfaldigt prisbelönt och internationellt erkänd opinionsröst.

Läs mer om sexuellt våld: www.pmu.se/kongo

Biljetter köps på: www.ticnet.se

Mer information på Facebook: No silence