Kvinnors hälsa lyfts under världskonferens

Women Delivers världskonferens hålls den 28-30 maj i Kuala Lumpur, Malaysia. Beslutsfattare, yrkesverksamma inom hälsovård, representanter för NGO:s och företag samt media möts för samtal kring kvinnors och flickors hälsa. Målet är att Women Deliver 2013 ska fungera som en global plattform för att deras hälsa och rättigheter ska utgöra högsta prioritet nu och kommande årtionden.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon kommenterar konferensen så här:

“En global konferens 2013 ger möjlighet att hålla trycket uppe och bekräftar våra planer för framtiden. Genom att ge blivande mödrar den service de behöver före, under och efter graviditeten och genom att ge kvalitiativ hälsovård till alla kvinnor kan vi räddaliv, förebygga lidande och påskynda fullföljandet av alla millenniemål.”

På plats från Sverige finns bland andra Hans Rosling, professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet och Ulrika Karlsson (m) ordförande för riksdagens tvärpolitiska grupp för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR).

Läs mer om konferensen här

Mödrahälsovård utgör också fokus i PMU:s vårkampanj, där pengar samlas in till insatser i DR Kongo och Tanzania. Läs mer och ge ett bidrag här