Kyrkan som samhällsaktör diskuteras flitigt under Världspingstkonferensen


Fem tusen pingstvänner har samlats i Kanada för Världspingstkonferensen. Kyrkans roll i samhället är ett av de teman som lyfts vid de olika sammankomsterna.

Pingstvänner från 74 länder är samlade i Calgary i Kanada för den 25:e världspingstkonferensen. Bakom sig har de 125 miljoner medlemmar.
– Det är fantastiskt spännande att möta så många hängivna och överlåtna människor, och inse att vi är många som vill det vi vill, ta sitt diakonala ansvar på ett ännu tydligare sätt, säger Niclas Lindgren, direktor på PMU.

15 svenskar, däribland två representanter från PMU är på plats. Ett av de ämnen PMU lyft fram under veckan är den globala pingströrelsens möjlighet att bidra till en positiv samhällsutveckling.
– Det noteras i samlingarna att vi är ett stort och snabbt växande nätverk, och att vi därmed har ett stort ansvar att spela vår roll som kyrka, säger Niclas Lindgren.
– Vi vill vara med och stärka samarbete och organisering inom den globala rörelsen vi är en del av, så att vi effektivare kan respondera på humanitära kriser och världens utvecklingshinder, säger han.

* På bilden syns bland annat PMU:s representanter på plats i Calgary.

MATILDA NYAMAI