Laila Westersunds scenkläder auktioneras ut på second hand i Trollhättan

Trollhättebon Laila Westersund avled i februari efter en tids sjukdom. Revystjärnan blev 68 år. Hon kallades “yrhättan från Trollhättan” och det är nog så som många minns henne. Hon var en sprudlande sångerska och skådespelerska som uttryckte livsglädje och humor på scen.

Nu ska bland annat hennes scenkläder och annan kuriosa att säljas. I samband med auktionen uppmärksammas Laila Westersunds minne genom sång och musik. Flera artistkollegor kommer att finnas på plats. En av dessa är Inger Nilsson som kommer att visa upp Lailas kläder när de auktioneras ut.
Inkomsten för själva auktionen går till Stallfåglarna, en förening för artister. Men all försäljning i butiken går denna dag till PMU:s humanitära arbete på Afrikas Horn och de som drabbats av torkan.

Second hand-butiken och PMU har fått möbler och annat lösöre från Laila Westersunds bohag som kommer att säljas i butiken.

Auktionsutropare blir PMU:s second hand-konsulent Stefan Lindberg och konferencier kommer att vara pastor Tommy Dahlman. Auktionen hålls i Pingstkyrkans second hand på Kardanvägen klockan 12.00, lördagen den 24 september.

Under förra året genererade PMU:s second hand-arbete tio miljoner kronor. 50 butiker finns i PMU:s koncept, där butiken i Trollhättan är en av dessa.