• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Arbetsledare Piteå

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande secondhandkedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 18 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla secondhand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion. Vi vill utmana församlingarna till att se PMU Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt men fortsatt måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktiga är allas insatser.
 
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
OM BUTIKEN

Tillsammans med Strömnäskyrkan och LP-verksamheten driver vi en fräsch butik i Öjebyn, Piteå. Butiken administreras centralt av PMU Second Hand men drivs lokalt i samarbetet med våra lokala samarbetspartners.
 
Målsättningen med butiken är att:

✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingen är engagerad i
✔ vara en socialmötesplats
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingen och därmed evangeliet mer känt i Piteå
 
OM TJÄNSTEN

Som arbetsledare kommer du tillsammans med övrig personal arbetsleda volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Rollen som arbetsledare är mycket ”hands-on” där du genom ditt eget genomförande av arbetet också leder och utvecklar andra. Du bistår verksamhetschef och butikschef i den dagliga driften av butiken, vilket till stor del innebär att skapa så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt.

Verksamhetschefen är din närmaste chef och ni får bra centralt stöd av regionchef, butiksutvecklare, marknadskommunikatör och verksamhetsledning. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 
DEN VI SÖKER

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du kommer bland annat att ha ansvar för vår gåvomottagning, möbelavdelning, vårt lager samt alla bitar som rör logistik och transport.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 
Du som söker …

✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
✔ Delar vår kristna tro och värderingar
✔ Har körkort för bil
 
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen varje dag? Kontakta verksamhetschef Anna Wikman, 0911-257541 eller anna.wikman@pmu.se

Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 april. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Anna Wikman. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Arbetsledare Piteå”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
 
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och secondhandbutiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se
 
Mission Possible.