Skriv under uppropet för att rädda biståndet!
  • Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Ledig tjänst – Biträdande butikschef, Boden

Vi arbetar för bestående förändring

PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
I kamp mot fattigdom
Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen.
PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se

PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 16 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.

Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är allas insatser. Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.

Boden
Tillsammans med Pingstförsamlingen i Boden driver vi en stor secondhandbutik på Pontonjärvägen. Våra gemensamma målsättningar är tydliga. Vi vill
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och föreningen är engagerad i.
✔ vara en social mötesplats.
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö.
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer.
✔ vara en plattform för att göra PMU mer känt i Boden.

Vill Du bli vår nya biträdande butikschef?
Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken genom att arbetsleda personal, volontärer och handleda myndighetsplacerade personer. Du är delaktig i dagliga arbetsuppgifter, t ex prismärkning. Du deltar i planering och genomförande av åtgärder för att skapa så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt. Du är ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när inte butikschefen är närvarande. Butikschefen är din närmaste chef och ni har centralt stöd av regionchef, butiksutvecklare och verksamhetschef med flera.
Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att både vara en ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.

Vi vill att du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
✔ Delar vår kristna tro och värderingar.
✔ Har körkort för bil.

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt? Kontakta butikschef Ingegerd Holmquist 0921-29 51 51 eller ingegerd.holmquist@pmu.se

Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 maj. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Ingegerd Holmquist. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Boden”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.