• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Biträdande Butikschef Halmstad

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö
PMU Second Hand är Sveriges mest rikstäckande secondhand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 58 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 18 av dessa är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi där har ett direkt arbetsgivaransvar. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är allas insatser. Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd att driva och utveckla sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
HALMSTAD

Tillsammans med Pingstkyrkan i Halmstad driver vi en fräsch butik på Stenalyckan vid Hallarna i Halmstad. Butiken har funnits i snart två år och inne i en expansiv fas. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare. Butiken administreras centralt av PMU Second Hand men drivs lokalt i samarbetet med Pingstförsamlingen i Halmstad
Målsättningen med butiken är att:
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som
PMU och församlingen är engagerad i
✔ vara en social mötesplats
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingens sociala arbete mer känt i Halmstad
 
OM TJÄNSTEN

Som biträdande butikschef leder du tillsammans med butikschefen den dagliga driften av butiken. Du kommer tillsammans med övrig personal arbetsleda volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Du är själv delaktig i arbetet med att förbereda butiken inför försäljning samt arbeta i butiken när den är öppen. Arbetet fokuserar på att skapa en så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt, vilket innebär att både maximera försäljning och gåvomottagning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården. Vi söker därför en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva Secondhandbutik och myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund. Tjänsten innebär också ett nära samarbete med församlingen som är delaktig i driften. Som biträdande butikschef är du ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när butikschefen inte är närvarande.
 
Du får bra centralt stöd av Regionchef, Butiksutvecklare, Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning i ditt arbete. Tjänsten är på heltid och tillträde snarast/enligt överenskommelse. Du rapporterar till Butikschefen.
 
DEN VI SÖKER

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör vara modeintresserad och ha känsla för färg och form. Vi tror att du har erfarenhet av liknande jobb och älskar och secondhand, men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra med tillväxt i vår butik. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 
Du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet eller erfarenhet från socialt arbete
✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra
✔ Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
✔ Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i
arbetsmarknadspolitiska åtgärder
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
✔ Delar vår kristna tro och är väl förtrogen med vad det innebär att jobba i nära samarbete med
en församling
✔ Har körkort för bil
 
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt? Kontakta butikschef Amadeus Ringbäck: 035250 06 81, amadeus.ringback@pmu.se eller regionchef David Svedberg: david.svedberg@pmu.se, 010-252 02 60.
Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 oktober. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Amadeus Ringbäck. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Halmstad”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se
 
Mission Possible.