• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Biträdande butikschef Hässleholm

PMU SECOND HAND – Ditt fynd förändrar liv och miljö

PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar driver vi 58 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. Syftet med butikerna är att skapa ekonomiska resurser till de internationella projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer. Men genom butikerna gör vi också stora sociala insatser lokalt. Att handla second hand är dessutom det mest miljösmarta alternativet för konsumtion som går att uppbringa. Vi är även en del av en social församlingsrörelse där vi skapar en mötesplats för arbetsträning, delaktighet och gemenskap. Människor är viktiga för oss.
 
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö.
 
PMU – EN DEL AV PINGST

PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan. PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans. Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring.
 
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige. Läs gärna mer på www.pmu.se
 
PMU Pingstkyrkan Second Hand i Hässleholm

Pingstförsamlingen i Hässleholm driver tillsammans med PMU och flera församlingar på orten en fräsch butik med stor ekumenik i Hässleholm. Butiken är väl inarbetad och känd i sitt område och är inne i en expansiv och utvecklande fas sedan vi flyttade in i nya stora lokaler för nästan två år sedan. Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen som butiken har haft så här långt och söker därför en driven och inspirerande ledare.
 
Målsättningen med butiken är att:
✔ generera ekonomiskt överskott till sociala och humanitära insatser genom de projekt som PMU och församlingarna är engagerad i
✔ vara en social mötesplats med varm gemenskap
✔ bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
✔ aktivt göra stor skillnad för vår miljö
✔ sprida kunskap om situationen i utvecklingsländer
✔ vara en plattform för att göra PMU och församlingarna mer kända i Hässleholm
 
OM TJÄNSTEN

Som biträdande butikschef/arbetsledare leder du tillsammans med butikschefen och övriga i ledningsteamet den dagliga driften av butiken. Du kommer tillsammans med övrig i ledningsteamet arbetsleda anställda, volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Du är själv delaktig i arbetet med att förbereda butiken inför försäljning samt arbeta i butiken när den är öppen. Arbetet fokuserar på att skapa en så stor genomströmning av skänkta varor som möjligt, vilket innebär att både maximera försäljning och gåvomottagning.
 
Vi söker en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet av att arbetsleda och besitter någon form av erfarenhet från affärssammanhang, gärna inom handel. Rollen som arbetsledare är mycket ”hands-on” där du genom ditt eget genomförande av arbetet också leder och utvecklar andra. Tjänsten innebär också ett nära samarbete med myndigheter, arbetsmarknadsaktörer och församlingar som är delaktiga i driften. Som del i ledningsteamet är du ytterst ansvarig på plats för frågor som påverkar det dagliga arbetet när butikschefen inte är närvarande.
 
Tjänsten är på 80-100 % och tillträde enligt överenskommelse. Vår arbetsgivarorganisation är Arbetsgivaralliansen som har kollektivavtal med Vision – Trossamfund och ekumeniska organisationer.
 
DEN VI SÖKER

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att ibland vara ledare och ibland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra till en tillväxt i vår butik. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt med en god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
 
Du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet eller erfarenhet från socialt arbete
✔ Har dokumenterad erfarenhet av att arbetsleda andra
✔ Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer
✔ Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder
✔ Har erfarenhet av att vara chef eller ledare
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare
✔ Delar vår kristna tro och är väl förtrogen med vad det innebär att jobba i nära samarbete med en församling.
✔ Har körkort för bil
 
DIN ANSÖKAN

Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt? Kontakta butikschef Mats Svanström 072-573 32 78 eller sh@pingstkyrkanhassleholm.se

Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 oktober. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till Mats Svanström. Märk din ansökan med ”Biträdande Butikschef Hässleholm”. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.