Var med och stötta vår insamling till Ukraina!
  • Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Ledig tjänst – Butikschef, Jönköping

Vi arbetar för bestående förändring
 
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.
 
I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Tillsammans förändrar vi världen. Mission possible
 
PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).
 
PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 53 butiker mellan Trelleborg och Haparanda. 9 av dessa är fullt administrerade av PMU. Vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen. Men genom butikerna så kan vi också göra en väldigt stor social insats lokalt. Dessutom är ju secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
 
Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, alla medarbetare och kunderna att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö. Så viktig är vår allas insats.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
Jönköping
Våren 2020 öppnade vi vår city-butik i Jönköping. Butiken har gjort ett positivt avtryck i citykärnan och butiken befinner sig i en kraftigt expansiv tillväxt. Butiken administreras centralt av PMU Second Hand men drivs lokalt i samarbetet med Pingstkyrkan i Jönköping.
Målsättningen med butiken är:
• Generera ekonomiskt överskott till sociala- och humanitära insatser
• Vara en social mötesplats
• Bereda sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden
• Att aktivt vara med och göra stor skillnad för vår miljö
• Sprida kunskap om situationerna i våra biståndsländer
• Vara en plattform för att göra PMU och församlingen mer kända i Jönköping
 
Vill Du bli vår nya Butikschef i Jönköping City?
Som butikschef har du det operativa ansvaret för butiken. Du kommer tillsammans med övrig personal arbetsleda volontärer och personer i olika former av arbetsträning. Vi vill ha ett fortsatt gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården. Butiken är en modern och fräsch city-butik med kläder som största varugrupp. Vi söker därför en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva Secondhandbutik och myndighetssamarbeten eller annan lämplig bakgrund.
Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken. Att med planering och genomförande skapa så stor genomströmning av skänkta varor som det är möjligt. Du har det ekonomiska ansvaret. Vilket innebär, budgetering, uppföljning av budget och lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar även för butikens övriga personal och butikens marknadsplan mm. Du får bra centralt stöd av bl.a Regionchef och Butiksutvecklare. I Jönköping city finns även vårt Sverigekontor för hela PMU Second Hand så det är nära till extra stöd i form av Marknadskommunikatör och Verksamhetsledning om det skulle behövas.
Som person är du bl.a ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet i att i bland vara ledare och i bland vara chef. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska second hand.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.
Tjänsten är på heltid och tillträde snarast. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar.
Du rapporterar till Regionchef för PMU Second Hand.
Vi vill att du som söker …
• Vill vara med och förändra liv och miljö
• Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet.
• Har erfarenhet av att arbetsleda andra.
• Har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
• Har erfarenhet från att leda samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
• Har erfarenhet av att vara chef eller ledare.
• Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
• Delar vår kristna tro och värderingar.
• Har körkort för bil.
 
Vill du veta mer om hur du kan få vara med och förändra världen på riktigt? Kontakta Hanna Lindeskär 010-25 20 230 eller epost hanna.lindeskar@pmu.se
 
Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till Hanna Lindeskär senast den 15 maj. Beskriv gärna hur din kristna tro får konsekvenser i din vardag. Märk din ansökan med ”Butikschef Jönköping”. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.