Var med och stötta vår insamling till Ukraina!
  • Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Ledig tjänst – Butikschef i Uddevalla

Vill du vara med och förbättra människors livssituation?
Pingstkyrkan i Uddevalla är en församling med drygt 450 medlemmar. En del av församlingens vision är att kunna bidra till en förvandlad stad, där vi förbättrar människors livssituation. Församlingen driver sedan 2003 en Second handbutik ett stenkast ifrån kyrkan. Syftet med butiken är att skapa ekonomiska resurser till olika humanitära projekt som vår samarbetspartner PMU eller våra biståndsmottagare stödjer runt om i världen. Butiken ger oss också möjligheter att göra stor insats lokalt för människor med behov. Dessutom är ju Second hand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.

Nu söker vi en butikschef på heltid till vår fantastiska Second handbutik.

Vill Du bli vår nya Butikschef?
Butiken är väl inarbetad och känd i Uddevalla med omnejd. Vi vill att du som driven och inspirerande ledare, fortsätter att utveckla butiken in i nästa fas tillsammans med oss.

Du ansvarar tillsammans med två arbetsledare och biträdande butikschef för driften av butiken. Därför förutsätter vi att du har goda ledarskapserfarenheter från butik eller annan relevant verksamhet. Du kommer tillsammans med övrig personal arbetsleda anställda, volontärer och personer i olika former av arbetsträning.

Som personalansvarig har du regelbunden kontakt med olika samarbetsparters som ex. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kriminalvården. Vi söker därför en driven och inspirerande ledare som har erfarenhet från att driva Secondhandbutik och myndighetssamarbeten.

Du har det ekonomiska ansvaret, vilket innebär budgetering, resultatuppföljning samt att lägga upp försäljningsmål. Du ansvarar för marknadsplan och marknadsföring inklusive alternativa försäljningskanaler tillsammans med biträdande butikschef.

Det dagliga arbetet innebär leda arbetet med att inreda butiken och arrangera varorna på ett attraktivt sätt, samt planera och utveckla arbetsmetoder för hantering och en så stor genomströmning av skänkta varor som är möjligt.

Som person är du ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation. Du förstår värdet av att ibland vara ledare och ibland vara chef, men räds inte heller att kavla upp ärmarna och hugga in i butiken när det behövs. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska Second hand.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet. Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Bra idéer får du förankrade och genomförda.

Tjänsten är på heltid och tillträde omgående men enligt överenskommelse. Du delar självklart vår tro och vet vad det innebär att jobba i nära samarbete med församlingar. Du skall vara beredd och helst ha erfarenhet av att leda andakter för personalen på Second hand.

Vi vill att du som söker …
✔ Vill vara med och förändra liv och miljö
✔ Har dokumenterad affärs- och marknadserfarenhet, gärna med resultatansvar från butik eller annan relevant verksamhet.
✔ har erfarenhet från att rekrytera och leda volontärer.
✔ har erfarenhet från samarbeten med olika myndigheter i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.
✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare.
✔ Delar vår kristna tro och värderingar.
✔ Har körkort för bil.
Har du frågor kring tjänsten, kontakta Gustaf Alenklint, 076-189 77 20 eller gustaf.alenklint@uddevalla.pingst.se
Vi ser fram mot din ansökan!
Välkommen att skicka ditt personliga brev, CV och referenser via e-post till gustaf.alenklint@uddevalla.pingst.se senast 15 maj. Vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.