Skriv under uppropet för att rädda biståndet!
  • Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Lediga tjänster PMU Second Hand

Ledig tjänst – Lageransvarig, Vårgårda

Vi arbetar för bestående förändring
PMU:s uppdrag är tydligt: Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans.
Detta är vår tro, vår vilja och vår kallelse som kyrka. Vi tror på alla människors lika värde och lika rätt. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och övertygelsen om varje människas inneboende förmåga att förändra sitt liv. Genom att stärka individer och påverka makthavare kan vi bidra till hållbar förändring. Vårt hopp lever om att det som verkar omöjligt är möjligt om vi tar oss an världens utmaningar tillsammans.
 
I kamp mot fattigdom
Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd. Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra många samarbetspartner världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.
Mission possible
 
PMU – En del av Pingst
PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, är en av Sveriges större biståndsorganisationer. PMU är avdelningen för internationell utvecklingsverksamhet och humanitärt arbete inom den juridiska personen Pingst – fria församlingar i samverkan.
Utöver det direkta arbetet med utvecklingsprojekt och humanitära insatser, arbetar vi med påverkansarbete, kommunikations- och insamlingsarbete och second hand-butiker i Sverige.(Läs gärna mer på www.pmu.se).
 
PMU Second Hand
PMU Second hand är Sveriges mest rikstäckande Second hand-kedja. Tillsammans med våra samarbetsförsamlingar/föreningar så driver vi 56 butiker mellan Trelleborg och Haparanda, samt en depå för butiksservice och export i Vårgårda. 16 av butikerna samt depån i Vårgårda är fullt administrerade av PMU, vilket innebär att vi även har ett direkt arbetsgivaransvar.
Syftet med butikerna är att dels skapa ekonomiska resurser till de olika projekt som PMU eller våra samarbetspartners stödjer runt om i världen, men också att genom butikerna göra en social insats i Sverige. Dessutom är secondhand det mest miljösmarta alternativet som går att uppbringa.
Vi vill utmana församlingarna till att se Second Hand som ett verktyg för att församlingen ska kunna vara just församling.
Ditt fynd förändrar liv och miljö
Vi tror att en secondhandbutik behöver drivas affärsmannamässigt. Men fortfarande måste kunderna få uppleva att de gör fynd. Vi vill få både gåvogivare, medarbetare och kunder att känna att de verkligen är med och förändrar liv och miljö, och att allas insatser är viktiga.
Vårt uppdrag som central organisation är att ge butikerna stöd till att driva och utveckla befintliga butiker på ett framgångsrikt sätt. Men vi har också ett uppdrag att starta fler butiker.
 
Vill Du bli vår Lageransvarig i Vårgårda?
I Vårgårda ligger vårt servicecenter för hanteringen av våra butikers materiella överskott. Dit kör vi med egna lastbilar mängder av kläder och annat material som butikerna inte har sålt. Men vi samlar också in kläder via egna insamlingsboxar.

Själva produktionen i Vårgårda består i huvudsak av att samla in och packa om för export. Men i sorteringsprocessen från framför allt klädboxarna så tar vi tillvara på det bästa materialet för att förse några butiker med bra, säljbara produkter.

Totalt är det ca 10-15 personer som jobbar i produktionen. Här ger vi utrymme för människor med olika bakgrund och olika förutsättningar att sida vid sida bära detta viktiga arbete framåt.

Vi söker nu en person som kan vara med och ansvara för lagerhanteringen i vårt servicecenter. Vi äger fastigheten så viss form av fastighetskötsel och underhåll ingår också i arbetsuppgifterna. Förutom material från den egna produktionen så hanteras begagnad butiksinredning.

Vi tror du har erfarenhet av arbetsledning och gärna från sammanhang där personer i olika former av arbetsmarknadsinsatser samverkar med varandra.

Du är själv med och skapar strukturen och arbetssättet för hanteringen av lagret som påverkas bl.a av inflödet över året.

Servicecentret i Vårgårda leds av vår Platschef som därmed blir din närmaste chef.

Som person är du noggrann, effektiv, flexibel, social och förstår värdet av rätt kommunikation vid rätt tillfälle. Du bör ha erfarenhet av liknande jobb. Du har förmodligen jobbat några år inom lager eller fastighet.

Tjänsten är en Tillsvidaretjänst på 100% som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde snarast. Du delar självklart våra kristna värderingar.
 
Vi vill att du som söker …
• Vill vara med och förändra liv och miljö
• Har dokumenterad erfarenhet från lagerhantering eller liknande.
• Är självgående.
• Har kunskap och känsla ordning och struktur.
• Förstår vikten av kvalité i arbetet.
• Har erfarenhet från att leda andra människor i arbete.
• Delar vår kristna värdegrund.
• Har körkort för truck över 10 ton.
 
Vill du veta mer om hur du, genom den här tjänsten, kan få vara med och förändra världen på riktigt och samtidigt få lön för det? Kontakta vår Platschef Olov Carlsson på olov.carlsson@pmu.se, eller 010-25 20 220.
 
Din ansökan
Vi ser fram mot din ansökan. Välkommen att skicka ditt Personliga brev och CV via e-post till Olov Carlsson senast den 15 maj 2022. Märk din ansökan med ”Lageransvarig”. Men vi förbehåller oss rätten att kalla till intervju löpande.